Recept z mojej knižky ktorá ma nikdy nezradí keď niečo potrebujem vymyslieť.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Do hadka vymiešame cukor s margarínom. Do misky preosej múku a kakao, pridaj vajce a poriadne premiešaj. Rukami z cesta vymodeluj guľu a zabalíme ju do fólie. Zabalené cesto dáme do mrazničky 30 min. alebo do chladničky na hod.
- 2
Cesto rozdeľ na dve polovice. Jednu dáme späť do chladničky. Zvyšok rozdelíme na päť kúskov. Z nich vyvaľkáme valčeky. Zľahka každí valček stlačíme a tupím nožom urobíme päť rezov, to budú chápadlá. Nohy od seba jemne rozdelíme a dáme do správnej polohy. (aby to vyzeralo ako chápadlá) Z druhej polovice spravíme to isté.
- 3
Pečieme na vymastenom plechu 10-12 min. Po pečení necháme vychladnúť. Potom zmiešame maslo a práškový cukor. Túto zmes dáme na lentilky a tie prilepíme na miesto očí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
asi si zabudla, ze z tej davky je treba urobit dalsiu gulku, ktora by predstavovala telicko tej chobotnice nie? radsej uz nekopiruja a pridavaj iba to ako ti radia co upecies a ked uz nepopises tak pridaj svoj obrazok /aspon jeden/.