Čokoládové chobotničky

eostra - fotkaeostra, 23. marca 2013

Recept z mojej knižky ktorá ma nikdy nezradí keď niečo potrebujem vymyslieť.

10
porcií
10 plus cca 1 hod minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

125 g
125 g
3 lyžice
175 g
25 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do hadka vymiešame cukor s margarínom. Do misky preosej múku a kakao, pridaj vajce a poriadne premiešaj. Rukami z cesta vymodeluj guľu a zabalíme ju do fólie. Zabalené cesto dáme do mrazničky 30 min. alebo do chladničky na hod.

  2. 2

    Cesto rozdeľ na dve polovice. Jednu dáme späť do chladničky. Zvyšok rozdelíme na päť kúskov. Z nich vyvaľkáme valčeky. Zľahka každí valček stlačíme a tupím nožom urobíme päť rezov, to budú chápadlá. Nohy od seba jemne rozdelíme a dáme do správnej polohy. (aby to vyzeralo ako chápadlá) Z druhej polovice spravíme to isté.

  3. 3

    Pečieme na vymastenom plechu 10-12 min. Po pečení necháme vychladnúť. Potom zmiešame maslo a práškový cukor. Túto zmes dáme na lentilky a tie prilepíme na miesto očí.

Diskusia k receptu

eostra
Ak chcete, môžem prihodiť obrázok ale len z tej knihy lebo nerobila som žiadnu domkumentáciu. Ale keď to budem najbližšie robiť, vymením ho za lepší a nie z knihy.
trigorin
šmankote, ani ja nerozumiem... koho nohy? a do akej správnej polohy? nevymýšľala si ty z dvoch kníh naraz?
pampusik
Chapem po tu cast keď zhotovis z cesta 5 valcekov. Tie stlacis a narezes chapadla. Potom mi vychadza ze roztiahnes nohy do spravnej polohy (tu by som rad videl) a pokracujes v praci. Tiez by som uvital fotodokumentaciu :D akosi sa v tom neviem vysomarit.
babidka
Nie zeby som bola celkom nechapava , ale naozaj si to neviem predstavit.Dokonca som si doobedu zobrala kus cesta /z ineho kolaca/ a skusala tie chobotnicky urobit . Nepodarilo sa . Takze neostava nic ine , iba aby si zobrala fotoaparat , nafotila postup a pridala k receptu .Cudziu fotku nepridavaj , redakcia by ti ju samozrejme odstranila .Take su pravidla .
helanka
tiez som modelovala podla tvojho popisu :-) a vysli mi nohy /chápadlá/ v spravnom tvare s lentilkovymi ocami.
asi si zabudla, ze z tej davky je treba urobit dalsiu gulku, ktora by predstavovala telicko tej chobotnice nie? radsej uz nekopiruja a pridavaj iba to ako ti radia co upecies a ked uz nepopises tak pridaj svoj obrazok /aspon jeden/.
bubaya
Pampusik :-))))))))))))))))) aj mňa zaujala tá fáza prípravy so správnou polohou nôh. Privítala by som detailnejšie vysvetlenie, prípadne fotky.
evanaaa
Ani ja nie som o moc múdrejšia, tak ako píše aj @helanka , nohy ako chápadlá ale kde je telíčko? Sú to dve chobotničky, miesto očí majú lentilky. Ale v surovinách ti chýba to vajce.
evanaaa
Teraz vidím, že aj čokoláda mi tam chýba, alebo by mali byť - kakaové chobotničky, nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia