Čokoládová zmrzlina

Autor receptu: ywett

domáca je naj!

Postup

  1. Mlieko s cukrom dáme variť a keď už vrie, pridáme na kúsky pokrájanú čokoládu a preosiate kakao.
  2. Túto zmes dáme bokom, už nevaríme a miešame pokým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme smotanu a vmiešame do vychladeného krému.
  3. Ak máte zmrzlinovač, tak zmrzlinu dokončite podľa návodu k nemu a ak nie, tak nalejte krém do vhodnej uzatvárateľnej nádoby na mrazenie a dáme do mrazničky na 5 hod.
  4. Behom mrazenia je vhodné, ak sa zmrzlina premieša, aby sa netvorili kryštáliky. Zo začiatku každú štvrťhodinu a potom každú polhodinu.
  5. Zdroj receptu som našla tu a týmto autorovi ďakujem za výborný recept.
  6. Vyskúšala som aj marhuľovú. Prajem dobrú chuť!