Čokoládová zmrzlina
Autor receptu: ywett
domáca je naj! Postup- Mlieko s cukrom dáme variť a keď už vrie, pridáme na kúsky pokrájanú čokoládu a preosiate kakao.
- Túto zmes dáme bokom, už nevaríme a miešame pokým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme smotanu a vmiešame do vychladeného krému.
- Ak máte zmrzlinovač, tak zmrzlinu dokončite podľa návodu k nemu a ak nie, tak nalejte krém do vhodnej uzatvárateľnej nádoby na mrazenie a dáme do mrazničky na 5 hod.
- Behom mrazenia je vhodné, ak sa zmrzlina premieša, aby sa netvorili kryštáliky. Zo začiatku každú štvrťhodinu a potom každú polhodinu.
- Zdroj receptu som našla tu a týmto autorovi ďakujem za výborný recept.
- Vyskúšala som aj marhuľovú.
Prajem dobrú chuť!
|