Čokoládová žemľovka z croissantov

Autor receptu: bananalover

Ak zbožňujete kombináciu croissantov alebo vianočky s čokoládou a potrebujete niečo rýchle, určite vyskúšajte!

30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslom dôkladne vytrite zapekaciu misu (s rozmermi cca 20 x 25 cm).
  2. Croissanty alebo vianočku nakrájte na hrubé plátky a preložte ich do misy. Čokoládu polámte na kúsky a poukladajte ich pomedzi kúsky croissantov/vianočky.
  3. V miske dôkladne vymiešajte vajcia s mliekom, smotanou a cukrom. Tekutinu nalejete do nádoby s croissantmi/vianočkou, prikryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky asi na hodinu.
  4. Po hodine pečte v rúre pri teplote 180°C asi 45 minút. Po upečení vrch posypte práškovým cukrom. Výborne chutí teplé ale aj studené :)