Čokoládová roláda delikates

Autor receptu: janka255

Používam túto roládu výnimočne na sviatky. Je možné ju mať v chladničke 3-4 dni. V recepte je dosť cukru, nemáme radi veľmi sladké, preto vždy pri pečení dávame menej. Veríme, že bude aj Vám chutiť.

35 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 C (teplovzdušnú). Vajcia, cukor vymiešame do peny pridáme múku a ručným mixérom vymiešame. Primiešame roztopené maslo, pmarančovú kôru a nakoniec kakao.
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie (najlepší je z DM) a rozotrieme naň cesto. Pečieme v rúre asi 15 minút, potom plech vyberieme a upečený plát vyklopíme na cukrom (hnedý) posypaný papier na pečenie alebo utierku, zvinieme aj s papierom a necháme trochu vychladnúť. Pozor plát bude jemný, opatrne s ním narábať. Používam klasickú veľkosť plechu, cesto však nedám na celú plochu, zdá sa mi toho málo.
  3. Marcarpone vymiešame s práškovým cukrom (dávam iba 2,5 PL, plnka je dosť sladká) a instatnou kávou. Džem trochu zohrejeme, ak nemáme pomarančový môžeme použiť marhuľový.
  4. Vychladnutý plát znova rozvinieme a potrieme džemom. Potom naň v pásikoch dáme syrovú hmotu a rovnomerne rozotrieme. Potom znovu zvinieme pomocou papiera alebo utierky. Asi na hodinu ju odložíme na chladné miesto, potom ľubovoľne ozdobíme. Skúšala som na vrch potrieť zostatok plnky a posypať kakao cez sitko. Aj takto to bolo vynikajúce. Alebo poliať bielou čokoládou do kríža.