Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládová panna cotta s malinami a so šľahačkou

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 7. mája 2021
Čokoládová panna cotta s malinami a so šľahačkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií

Suroviny

500 ml
500 ml
200 g
3 PL
2 bal.
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca nalejeme mlieko, smotanu, pridáme cukor a nalámanú čokoládu, zohrejeme. Miešame a keď už bude čokoláda rozpustená a zmes dobre zohriata, primiešame plátky želatíny, ktoré sme vopred namočili v studenej vode. Precedíme do ďalšej nádoby.

  2. 2

    Zmes rozdelíme do pohárov (z uvedeného množstva vyjde približne 10 pohárov s objemom 120 ml). Dezert na noc uložíme do chladničky. Na druhý deň pred podávaním ozdobíme šľahačkou a čerstvými malinami.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu