Clafoutis (Hruškový koláč)
Autor receptu: andrejka79
Tento recept som si priniesla z Francúzska,patrí medzi moje obľúbené a ešte nikdy nesklamal.
8-10 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup
- Bielka oddelíme od žĺtkov.K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do penista,pridáme zmaknuté maslo a ďalej miešame.Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec
sneh z bielkov,ten však primiešame jemne.
Hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky a jemne vmiešame do cesta,vylejeme do okrúhlej formy.
- Pečieme pri 150C-teplovzdušná rúra asi 20-25min.
- Po upečení koláča ho polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.
- Tento koláč sá dá obmieňať aj s iným ovocím,napr.čučoriedkami,koláč však nepolievame čokoládovou polevou,ale ešte horúci sa posype práškovým cukrom.