Clafoutis (Hruškový koláč)

Autor receptu: andrejka79

Tento recept som si priniesla z Francúzska,patrí medzi moje obľúbené a ešte nikdy nesklamal.

8-10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. Bielka oddelíme od žĺtkov.K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do penista,pridáme zmaknuté maslo a ďalej miešame.Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov,ten však primiešame jemne. Hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky a jemne vmiešame do cesta,vylejeme do okrúhlej formy.
  2. Pečieme pri 150C-teplovzdušná rúra asi 20-25min.
  3. Po upečení koláča ho polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.
  4. Tento koláč sá dá obmieňať aj s iným ovocím,napr.čučoriedkami,koláč však nepolievame čokoládovou polevou,ale ešte horúci sa posype práškovým cukrom.