Citrónový mascarpone dezert

Autor receptu: sjuz

Mám to od Taliana:), je výborný, osviežujúci. A rýchly :)

10 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Sušienky rozdrtíme v sáčku pomocou valčeka. Dajú sa však aj rozmixovať v príručnom mixéri na jemno. Zmiešame so zmäknutým maslom na masu, ktorou rovnomerne pokryjeme dno tortovej formy. Ja som natlačila rukami.
  2. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Napísala som teplotu aj čas, ale treba sledovať, každá rúra je iná. Je to upečené, keď to už naberie hnedastú farbu, aj okraje sú tmavšie.
  3. Medzitým vymiešame žĺtky s cukrom do bielej peny. Pridáme esenciu ( podľa mňa však nemusí zákonite byť, keď nemáte - stačí nastrúhať kôru z citrónov - samozrejme dôkladne umytých ). Vytlačíme aj šťavu z oboch citrónov a ešte riadne premiešame.
  4. Vymiešame do hladka s krémom Mascarpone, a natrieme rovnomerne na vychladnuté cesto. Dáme stuhnúť do chladničky. ozdobíme napr. postrúhanou kôrou. Na hotovú tortu môžeme pripraviť aj polevu - 2 PL cukru s 1 dcl vody rozpustíme v hrnci na miernom ohni, pridáme postrúhanú kôru z citrónu a necháme zhustnúť. Fantázii a chuti sa medze nekladú:)