Citrónovo-kakaová bábovka
Autor receptu: adsys
Recept mam povodne od starkej a postupne som si ho dochutila podla seba. A este nikdy
ma nesklamal.
Fotku k receptu dodala užívateľka klaura. Ďakujem :)
12 porcií |
35 minút príprava |
40-50 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vandlíku vyšľaháme vajcia s cukrom na penu.
- Pridáme olej a vodu a opatrne šľaháme (zmes je taká riedka, že s obľubou fŕka všade naokolo).
- Po vyšľahaní vmiešame do zmesi múku a kypriaci prášok a miešame, kým zmes nieje pekne hladká bez hrudiek múky.
- Potom cesto rozdelíme na dve polovice. Do prvej nastrúhame kôru z jedného citróna, do druhej vmiešame kakao (množstvo je individuálne, väčšinou pridávam, až kým nedosiahnem peknú tmavohnedú farbu).
- Do vymastenej a múkou vysypanej kovovej alebo vymytej silikónovej formy nalejeme najskôr redšiu, citrónovú polovicu a po nej hustejšiu kakaovú. Aby bola bábovka pekne vzorovaná, môžme cesto vo forme trochu premiešať. Ak chceme nechať polovice pekne oddelené, nemiešame.
- Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 40 - 50 minút.