Citrónovo-kakaová bábovka

Autor receptu: adsys

Recept mam povodne od starkej a postupne som si ho dochutila podla seba. A este nikdy ma nesklamal. Fotku k receptu dodala užívateľka klaura. Ďakujem :)

12
porcií
35 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vo vandlíku vyšľaháme vajcia s cukrom na penu.
  2. Pridáme olej a vodu a opatrne šľaháme (zmes je taká riedka, že s obľubou fŕka všade naokolo).
  3. Po vyšľahaní vmiešame do zmesi múku a kypriaci prášok a miešame, kým zmes nieje pekne hladká bez hrudiek múky.
  4. Potom cesto rozdelíme na dve polovice. Do prvej nastrúhame kôru z jedného citróna, do druhej vmiešame kakao (množstvo je individuálne, väčšinou pridávam, až kým nedosiahnem peknú tmavohnedú farbu).
  5. Do vymastenej a múkou vysypanej kovovej alebo vymytej silikónovej formy nalejeme najskôr redšiu, citrónovú polovicu a po nej hustejšiu kakaovú. Aby bola bábovka pekne vzorovaná, môžme cesto vo forme trochu premiešať. Ak chceme nechať polovice pekne oddelené, nemiešame.
  6. Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 40 - 50 minút.