Kuglóf (kysnutá plnená bábovka)

adsys - fotkaadsys, 30. decembra 2012
Kuglóf (kysnutá plnená bábovka)
Foto: adsys

Recept mam uz par rokov od znameho, ktory mi ho zohnal od kolegyne z Madarska. Cez sviatky som ho vyhrabala a zozala obrovsky uspech, Zobraziť celý popisRecept mam uz par rokov od znameho, ktory mi ho zohnal od kolegyne z Madarska. Cez sviatky som ho vyhrabala a zozala obrovsky uspech, nasi sa do tejto dobroty zamilovali.

15+50 minút
príprava
15-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
60 g
1 kocka
50 g
2 ks
1 dl
Kakaová plnka:
80 g
2 bal.
5 PL
3-4 KL
1 KL
1 KL
Tvarohová plnka:
250 g
80 g
1 ks
1 bal.
1-2 KL




Postup

  1. 1

    Z droždia, soli, vody a časti cukru zarobíme kvások a necháme nakysnúť. Potom ho spolu s ostatnými ingredienciami vymiesime do hladkého cesta a necháme nakysnúť aj to.

  2. 2

    Medzitým si zarobíme plnku podľa chuti.

  3. 3

    Vykysnuté cesto jemne rozvaľkáme na pomúčenej doske a natrieme plnkou. Potom ho zvinieme a tak vložíme do bábovkovej formy (silikónovú stačí vypláchnuť vodou, klasickú vymastiť maslom a vysypať hladkou múkou). Pečieme na 190°C do zlatohneda, cca 15-30 min. (záleží od rúry aj tvaru formy)

Diskusia k receptu

sovka62
Fíha, kysnutú bábovku som nejedla tuším odvtedy ako som sa vydala. Mama ju robievala. Trochu inak, kakao pridala do časti cesta, rozvaľkala biele, na to položila rozvaľkané kakaové, zvinula a dala do formy. Ale tak ako to robíš ty, bude ešte lepšia.
jarunka
Taketo pomenovanie babovky som nepocula od mojich deskych cias. Robievam tiez aj s orechovou naplnou. Vyborne.
angie
Kuglof je bábovka po maďarsky a tento recept som robila v priebehu troch dní dvakrát je ozaj výborný a celkom rýchlo hotový odteraz bude iste našim pravidelným koláčikom na nedeľné ráno či poobedie som rada že som ho tu našla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia