Foto: zofynka
Osviežujúca kyslo-sladká pena na horúce dni (no mne chutí aj v zime :))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cca 400 ml vody si dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšku vody vymiešame jeden a pol balíčka Zlatého Klasu. Keď voda s cukrom začne vrieť, pridáme kôru z citróna (používam kupovanú), každý nech si pridá podľa chuti, ja dávam cca 1 čajovú lyžičku tej sušenej zo sáčku, a hneď pridáme zvyšok vody, v ktorej sme predom rozmiešali Zlaté Klasy. Varíme ako puding, t.z. zo jednu dve minútky necháme prevrieť, odstavíme zo šporáka a necháme "puding" úplne vychladnúť.
-
2
Pripravíme si šťavu z troch citrónov, oddelíme si 3 žĺtka od bielkov.
-
3
Keď máme pudingovú masu vychladnutú, vyšľaháme si tuhý sneh z troch bielkov.
-
4
Do vychladnutého "pudingu" vmiešame 3 žĺtka, šťavu z troch citrónov.
-
5
A postupne pridávame sneh, zľahka ho premiešavam vareškou a na koniec penu zopár sekúnd premiešam aj mixérom (nemám rada keď nie je sneh dokonale zapracovaný do peny).
-
6
Penu dáme na pár hodín do chladničky a podávame s tortovými oblátkami, ktoré do peny namáčame. Skladovať v chladničke.
Diskusia k receptu