Cisársky trhanec

Autor receptu: izabella929

Je to volne preložené z maďarského jazyka.Je pravda, že toto jedlo varia aj v iných krajinách..rozhodla som sa predstaviť v mojom prevedení.Je to veľmi obľúbené jedlo, lebo vyžaduje minimálny čas na prípravu.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, vajec, múky, cukru,soli si vymiešame hustejšie cestíčko ako na palacinky.Na panvici si rozpustíme maslo, necháme trošku zohriať a nalejem polovicu cestíčka.Cesto sa prepečie z jednej strany, obrátim ho pomocou lopatky na druhú stranu a hneď začnem za pomoci vidličky a noža cesto trhať na menšie kúsky.Keď je cesto pothané,trošku ho ešte poopekám a posypem poriadne kryštálovým cukrom a ten miešam , kým sa na cesto nenalepí a mierne zkaramelizuje.Trhanec dám na tanier, posypem ho za horúca škoricovým cukrom, urobím v strede trhancov priestor na lekvár.K trhancu sa podáva ľubovolné sezonne ovocie.Môže sa ešte posypať práškovým cukrom.