Recept mam z madarskej kuchárskej knihy Môže sa použiť aj mak a vtedy sa vynechá kakao do cesta
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Na cesto: | |
| 600 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 1,5 dl |
|
| 3 lyžice |
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 2,5 dl |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 180 |
|
| Krém: | |
| 8 dl |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Prísady na cesto si zmiešam ,rozedlím na 6 častí. Rozvalkam a 2 pláty upečiem na plechu 25x30 cm
-
2
Na plnku si pomiešam všetky suroviny
-
3
zvyšné 4 pláty natriem plnkou
-
4
zrolujem a spolu upečiem
-
5
uvarím si 2 pudingy a spojím z vyšľahaným maslom
-
6
Takto všetko pripravené začnem skladať....kakaový plát ,polovica krému na to dám plnené rolky zvyšný krém a na vrch druhý plát môžme poliať čokoládou ja som posypala cukrom, krájam až na druhý deň









to však stálo. Len tu orechovú plnku sa mi žiada oživiť a osviežiť
troškou rumu. Dostalo by to šmrnc. Aspoň podľa mňa.