Chutné pizza slimáčiky

Autor receptu: vladkoba

Pre všetkých milovníkov pizze, aj pre tých, ktorý si radi a rýchlo zamaškrtia vo všedný deň :)

14-16
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Balík lístkového cesta rozvaľkáme na čo najväčší štvorec a tak ako pizzu ho natrieme buď paradajkovým základom alebo v tomto prípade kečupom.
  2. Po natretí môžme začať pridávať ingrediencie podľa chuti a nálady :-)
  3. Tu nám ako hlavná plnka poslúžili plátky šunky a postruhaný syr Niva.
  4. Po doplnení všetkých chuťoviek, cesto zrolujeme a nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky.
  5. Takto nakrájané slimáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, kde si ich môžme ešte vyzdobiť podľa fantázie, tu dostala slovo slaninka a bryndza :-) A dáme piecť do vopred predohriatej rúry na 180 stupňov po dobu 20-25 minút jemne do zlatova.
  6. A čerstvo upečené slimáčiky môžeme ihneď podávať :-) Dobrú chuť!