Chutné pizza slimáčiky
Autor receptu: vladkoba
Pre všetkých milovníkov pizze, aj pre tých, ktorý si radi a rýchlo zamaškrtia vo všedný deň
:)
14-16 porcií |
15 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Balík lístkového cesta rozvaľkáme na čo najväčší štvorec a tak ako pizzu ho natrieme buď paradajkovým základom alebo v tomto prípade kečupom.
- Po natretí môžme začať pridávať ingrediencie podľa chuti a nálady :-)
- Tu nám ako hlavná plnka poslúžili plátky šunky a postruhaný syr Niva.
- Po doplnení všetkých chuťoviek, cesto zrolujeme a nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky.
- Takto nakrájané slimáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, kde si ich môžme ešte vyzdobiť podľa fantázie, tu dostala slovo slaninka a bryndza :-) A dáme piecť do vopred predohriatej rúry na 180 stupňov po dobu 20-25 minút jemne do zlatova.
- A čerstvo upečené slimáčiky môžeme ihneď podávať :-) Dobrú chuť!