Chrumkavé žemličky

nelajsia - fotkanelajsia, 8. júla 2012
Chrumkavé žemličky
Foto: nelajsia

Žemličky pre tých, ktorí z akéhokoľvek dôvodu nemôžu jesť bielu múku, nemôžu jesť kysnuté výrobky, a aj pre držiacich Dukanovu diétku, pre všežravcov - sú veľmi chutné

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

12 lyžíc (nemleté)
2 ks celé
125 g
1 kávová lyžička
podľa potreby
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu ručne, alebo mixérom vymiešame. Z pripraveného cesta pomocou lyžice ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie okrúhle placky. Mali by byť dostatočne vysoké, keďže sa vplyvom vysokej teploty roztečú. Z tohto množstva surovín urobíme 5 – 6 žemlí. Žemličky pečieme okolo 30 minút pri teplote 200°C. Po upečení ich ukladáme na papierovú utierku, ktorá z nich pohltí vlhkosť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ukladám, len čo zoženiem otruby, vyskúšam
@valeri v Avione v Bratislave mali vsetky mozne otruby v bio obchode,odkedy prepukla dukanova euforia, otruby sa sypu
otruby dostať vo viacerých obchodoch, ja si ich kupujem v DM drogérii - sú kvalitné