Chrumkavé žemličky

Autor receptu: nelajsia

Žemličky pre tých, ktorí z akéhokoľvek dôvodu nemôžu jesť bielu múku, nemôžu jesť kysnuté výrobky, a aj pre držiacich Dukanovu diétku, pre všežravcov - sú veľmi chutné

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny spolu ručne, alebo mixérom vymiešame. Z pripraveného cesta pomocou lyžice ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie okrúhle placky. Mali by byť dostatočne vysoké, keďže sa vplyvom vysokej teploty roztečú. Z tohto množstva surovín urobíme 5 – 6 žemlí. Žemličky pečieme okolo 30 minút pri teplote 200°C. Po upečení ich ukladáme na papierovú utierku, ktorá z nich pohltí vlhkosť.