Chrumkavé žemličky
Autor receptu: nelajsia
Žemličky pre tých, ktorí z akéhokoľvek dôvodu nemôžu jesť bielu múku, nemôžu jesť kysnuté výrobky, a aj pre držiacich Dukanovu diétku, pre všežravcov - sú veľmi chutné
6 porcií |
5 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky suroviny spolu ručne, alebo mixérom vymiešame.
Z pripraveného cesta pomocou lyžice ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie okrúhle placky. Mali by byť dostatočne vysoké, keďže sa vplyvom vysokej teploty roztečú. Z tohto množstva surovín urobíme 5 – 6 žemlí.
Žemličky pečieme okolo 30 minút pri teplote 200°C. Po upečení ich ukladáme na papierovú utierku, ktorá z nich pohltí vlhkosť.