Chrumkavé čokogofry

amelie - fotkaamelie, 1. mája 2011
Chrumkavé čokogofry
Foto: amelie

Vzala som si k srdcu Sovkinu výtku, že gofry majú byť chrumkavé:-) Tu je výsledok ďalšieho nedeľného raňajkového experimentu.

Suroviny

200 g
4 ks
200 g
200 g
250 ml
3 pl
100 ml




Postup

  1. 1

    Do väčšej hlbokej panvice nalejte šľahačkovú smotanu, pridajte cukor a maslo a za stáleho miešania nechajte zovrieť. Potom naraz nasypte múku a panvicu okamžite stiahnite zo sporáka. Pridajte štipku soli a zmes dobre rozmiešajte s celými vajciami, ktoré pridávate po jednom. Vmiešajte kakaový prášok a rozrieďte rumom. Gofrovač potrite troškou oleja a rozohrejte. Jednotlivé dávky cestíčka som piekla asi 4 minúty na najsilnejšom stupni.

    Chrumkavé čokogofry - obrázok 1

Diskusia k receptu

ela77
Dobrý nápad. Už aj idem robiť. Mám v chladničke aj smotanu, ktorú som v piatok zabudla dať na palacinky. Budú namiesto koláča.
evanaaa
Gofrovač nemám, ale cesto sa mi páči, možno by šli z neho spraviť aj lievance, neskúšala si ? Zatiaľ si to uložím do KK.
evanaaa
Amelie, všimla som si, že už jednys podobné gofry si sem dala, máličko sa líšia, alebo je to to isté?
sovka62
Ukladám a už sa teším, ako budú chutiť. Ďakujem.
amelie
@evanaaa , máš pravdu, len to bol spôsob prípravy na "nechrumkavé" gofry:-))) Môj chlap má rád tie francúzske a tie sa naozaj dajú robiť aj ako lievance, gofrovač mám asi 2 roky, takže predtým som ich robila, ako sa dalo. Do kakaových som dala menej tekutiny a cesto som nenechala odležať, možno preto sú chrumkavé.
coldbery
Gofry ako lakotinku mám rada ....gofrováč mám...
robím ich častejšie , ale tie mi vždy zmäkli...tak sa teším na tie tvoje chrumkavé....:-)))
zdezda
mňaaaaaam, ďakujem za receptík, gofrovač už mám 3 roky, ešte som ich nerobila, nemala som odvahu:-), teraz už mám, vďaka tebe
olinka12
Gofry robím často ale aj mne vždy zmäkli už neboli také chutné. Určite vyskúšam tieto ale chcela by som sa spýtať bez toho kakaa to môže byť poprípade pridať vanílku. Pridávam do KK.
gabusa
gofry robím pravidelne, aby boli chrumkavé, tak ich pred podavaním aj o tri dni ohrievam v toustovači - určite vyskúšajte, budú ako čerstve upečené
jozka2
gofry maju byt upecene do zlata ty si ich trochu pripalila
amelie
Čokogofry nie sú pripálené, jozka@ , a nemôžu byť zlatisté, keď sú čokoládové:-)