Chlebový puding s rumovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: babav

Bread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla zo starsieho bieleho chleba .Recept som nasla v casopise Food/home cooking.

8-10
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka som na 1 hodinu zaliala rumom, aby sa dobre napili.
  2. Pouzila som 12 krajcov bieleho chleba s korkou. Chlieb nema byt cerstvy ,moj bol 2 dni stary.
  3. Krajce som stedro natrela zmaknutym maslom rozkrojila a ulozila do pripraveneho pekaca .
  4. Hrozienka som ocedila z rumu a nalozila na chlieb vo forme. Pripravila som si vajcia, cukor smotanu, vanilku, skoricu a muskatovy orech a vsetko spolu vyslahala rucnou metlickou.
  5. Pripravenym nalevom som zaliala chlieb a odlozila na 30 minut do chladnicky, aby sa nasiakol tekutinou.
  6. Piekla som ho 45 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C na vodnom kupeli, v plechu s vodou.
  7. Upeceny puding.
  8. Polevu som uvarila z masla cukru a smotany . Varila som za staleho miesania 10 minut, potom som pridala 3 velke PL rumu, v ktorom sa mocili hrozienka a varila este 5 minut do zredukovania objemu.
  9. Hotova uvarena vonava poleva (omacka) .
  10. Puding som poliala polevou. Chutilo nam .
  11. hrnček = 250ml