Chlebový puding s rumovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: babav
Bread and Butter Pudding with Rum Butter sauce je originalny nazov tohto chutneho jedla zo starsieho bieleho chleba .Recept som nasla v casopise Food/home cooking.
8-10 porcií |
25 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Hrozienka som na 1 hodinu zaliala rumom, aby sa dobre napili.
- Pouzila som 12 krajcov bieleho chleba s korkou.
Chlieb nema byt cerstvy ,moj bol 2 dni stary.
- Krajce som stedro natrela zmaknutym maslom
rozkrojila a ulozila do pripraveneho pekaca .
- Hrozienka som ocedila z rumu a nalozila na chlieb vo forme.
Pripravila som si vajcia, cukor smotanu, vanilku, skoricu
a muskatovy orech a vsetko spolu vyslahala rucnou metlickou.
- Pripravenym nalevom som zaliala chlieb a odlozila na
30 minut do chladnicky, aby sa nasiakol tekutinou.
- Piekla som ho 45 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C
na vodnom kupeli, v plechu s vodou.
- Upeceny puding.
- Polevu som uvarila z masla cukru a smotany .
Varila som za staleho miesania 10 minut, potom som
pridala 3 velke PL rumu, v ktorom sa mocili hrozienka
a varila este 5 minut do zredukovania objemu.
- Hotova uvarena vonava poleva (omacka) .
- Puding som poliala polevou. Chutilo nam .
- hrnček = 250ml