Foto: palokuchki
Boli sme pozvani na stretnutie, kde kazdy mal priniest nejaku malickost na zahryznutie. Najprv som si myslela ze urobim nase slovenske klasicke oblozene Zobraziť celý popisBoli sme pozvani na stretnutie, kde kazdy mal priniest nejaku malickost na zahryznutie. Najprv som si myslela ze urobim nase slovenske klasicke oblozene chlebiky. No na stretnuti boli aj male deti a tym by sa tie nase chlebiky zle jedli. Vymyslela som si tuto kombinaciu. Typicky australsky chlieb zapeceny s plnkou na quiche.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pouzila som takychto 12 na tenko nakrajanych platkov chleba.
-
2
Z kazdeho platku som obrezala korku.
-
3
Korky som nevyhodila. Nechala som ich vysusit a potom som ich pomlela na struhanku.
-
4
Platky chleba som trochu povalkala s valcekom na cestoviny a ulozila som ich do pomastenej mufinovej formy.
-
5
Do chlebovych kosickov som najprv dala nakrajanu anglicku slaninu.
-
6
Na slaninu som dala do niektorych kosickov nakrajane olivy, alebo nakrajane susene paradajky.
-
7
Potom som do vsetkych kosickov nasypala nastruhany syr. Ja som pouzila edam syr. Moze sa ale pouzit hocijaky tvrdy syr.
-
8
Sladku smotanu v ktorej som rozslahala vajicka som posolila, okorenila. Takto ochutenu smotanu som ponalievala do chlebovych kosickov. Kosicky kde boli vo vnutri olivy som ozdobila kuskom olivy a kde boli vo vnutri paradajky kuskom paradajky.
-
9
Kosicky som zapiekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut. Treba to sledovat. Aby sa konce chleba nespalili a aby sa vajicka zapiekli.
-
10
Takto vyzerali kosicky po zapeceni.
- aká sú to vaše "klasické obložené chlebíky" , ktoré sa vaším malým deťom zle jedia ,
- prečo to nazývaš "košíčky" keď sú to "mištičky" ,
- aké farby má u vás "korenie štyroch farieb" a
- či sa všetky pojedli . :) Pozdravujem ťa a prajem stály úsmev na tvári ...
mističky. Maslím si, že @stefanm všetky svoje otázky myslel v úvodzovkách, a tvoja slovenčina je perfektná. Klobúk dolu.
Prekvapím našich týmto nápadom, ale čestne sa priznám, že nie je môj.