Chlebík z domácej pekárne č. 1 (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Recept som si upravila podľa mojej chuti, pečiem ho takto už viac, ako 2 roky. Možno sa vám na prvýkrát nepodarí, preto nehádžte hneď flintu do žita. Všetko je to o trpezlivosti a láske k darom prírody.

7-10 minút
príprava

Postup

  1. Do nádoby musíme dať najskôr tekuté ingrediencie, teplú vodu, olej a ocot. Potom pridáme soľ, všetky semienka a obidva druhy múky. Na vrch pridáme droždie a prášok do pečiva. V Lidli dostať viac druhov múky, ja kupujem zmes na pšenično-ražný chlieb, sedliacky a slnečnicový. Na každej múke je uvedené iné množstvo vody, preto ja dávam vždy o trochu viac vody, ako je tam uvedené.(napr. napísané je 350 ml, no ja dám 360 ml atď.)
  2. Potom nastavíme program na pečenie celozrnného chlebu. Ak sa mi zdá, že cesto je veľmi husté, pridám veľmi opatrne ešte 3-4 lyžice teplej vody.
  3. Zhruba po dvoch hodinách signál oznámi, že chlebík je upečený. Vyberiem nádobu, vyklopím chlebík na kovovú mriežku, vyberiem hnetacie háky, chlebík zabalím do utierky a nechám vychladnúť.
  4. Dobrú chuť!