Foto: spydigy
Pravý cheesecake sa robí so syru philadelphia. No nie každý si ho môže dovoliť, lebo je malý, drahý a na tento recept by ho Zobraziť celý popisPravý cheesecake sa robí so syru philadelphia. No nie každý si ho môže dovoliť, lebo je malý, drahý a na tento recept by ho treba veľa.... Nie som žiadna fotografka.. ale dúfam, že to máte pekne vysvetlené :)
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Všetko by malo mať izbovú teplotu.
-
2
Sušienky si rozdrvíme úplne ako na strúhanku. (sušienky Hobbits sú nato najlepšie, robila som to aj z BEBE ale tie boli moc sladké a zle mi držali pokope)
-
3
Keď máme sušienky rozdrvené, roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Poriadne premiešame.
-
4
Tortovú formu s priemerom 26 cm si vyložíme s papierom na pečenie.
-
5
Na dno formy dáme zmes sušienok a rukou utľapkáme a trošku zmesi dáme aj na okraje ono to potom pekne vyzerá, keď sa to podáva na tanieri. Formu dávam na plech lebo môže sa stať že masielko ešte pusti... a lepšie sa to čisti z plechu ako zo spodku trúby :) Sušienkový korpus dám zapiecť do trúby na 10min 180°C Potom ho necháme vychladnúť
-
6
Mascarpone a tvaroch trošku premiešame. Potom pridám kyslú smotanu. a premiešam zas. ( Po každej pridanej veci treba zmes premiešať ručne z bokov )
-
7
Po lyžičkách pridávame práškový cukor a stále miešame
-
8
Potom postupne a pomaly pridávame vajcia. ( pridám vajce počkám kým sa mi pekne premieša pridám druhé atd... )
-
9
Pridám vanilkovú esenciu. Ak ju nemáte tak môžete kľudne použiť 2 vanilkové cukry .
-
10
Nakoniec pridám nastruhanú citrónovou koru. Na takého veci používam BIO citróny ... (len či sú naozaj bio hh :) ) Používajte čerstvý citrón.. sušený nedá tomu takú krásnu arómu a chuť
-
11
Okraje formy si vytriem maslom. Potom sa to tak pekne oddeľuje keď sa to pečie.
-
12
Po všetkom nám vznikne takáto super krémová hmota.
-
13
Tu potom vylejeme na vychladenú sušienkovú zmes. A necháme ju trošku odpočinúť cca 5min.
-
14
Pečieme na vodnom kúpeli 160-170 °C cca 60min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť)
-
15
Ak takto napuchne je to dobre znamenie, že zachviľu už bude. V tedy vtiahnem vodný kúpeľ a nechám to ešte tak 5-10min piecť. Skúste počas pečenia ju aj otáčať.
-
16
Potom to napuchne ešte viac.. (môže aj nemusí, keď nenapuchne nič sa nedeje) Keď to je hotové zistíme to tak, že buď lyžičkou poklepeme o bok formy, alebo normálne zatrasieme plechom a ten stred by sa mal trošku triasť ako huspenina alebo ako želé.
-
17
potom trúbu vypneme a asi tak cca 5-10cm otvoríme dvierka na trúbe a necháme to tak vychladnúť cca 1-2 hod.
-
18
Keď to vychladne tak ako vidíte na obrázku tak to pekne spľasklo. A tie boky by mali byť trošku také nahnedlé. ( Moje sú asi až moc lebo mám " úžasnú " rúru) . Potom to preložíme do chladničky .. Najlepšie od večera do rána.
-
19
My ho máme radi s topingom, ale nemusíte si ho dávať. Dobrú chuť! :)
akurát podotknem, že som robila z BEBE keksov a hoci som pridala masla, trocha sa mi drobil... takže masla na BEBE treba pridať poriadne :)
Skúšala som a bol vynikajúci :) Ja som do plnky pridala ešte aj 1,5 ČL citrónovej šťavy, lebo priateľ miluje všetko s citrónom. Využila som aj zvyšné bielko, z ktorého som urobila sladkú penu (vyšlo mi to síce len na dva kúsky na tanieri, ale nevadí, aspoň sa minulo) a vrch som poliala zohriatym čučoriedkovým kompótom jemne zahusteným solamylom. Išli sme sa zblázniť za tým a všetci mi ho chvália :)
Ďakujem veľmi :)
@aleana to zvladnes :) potom daj vediet ako dopadol a papaj ho az na druhy den budem super ! :)
Len by ma zaujímalo prečo to pečiete vo vodnom kúpeli, pretože som pozerala aj iné recepty na cheescake a iný ho nerobili v kúpeli. Potom je lepší alebo neprihorí alebo to len tak ?? Ďakujem :)
Pohode, utrela som to a potom keď som šla nabudúce niečo piecť tak v celej rúre bol dym kedže som to asi zle vyutierala :D a maslo sa zrejme odparovalo. No o zábavu bolo postarané. :)
Z toho si nič nerob to je normálne. Formu daj na plech a nebude ti maslo kvapkat na spodok rúry :) a plech potom umyjes. Daj vedieť či sa podarilo :)
Ještě další jištění je možné - zabalit spodní část do alobalu, který vše zachytí a nepálí se nic ani na plechu. Nikdy formu /jakoukoliv/ nedávám sólo do trouby, také jsem poučená.
Nabízí se ještě jedna možnost - forma celá, nerozkládací. Jen pak je rubikova kostka vytáhnout první díl koláče.
Aj ja by som poprosila uplny recept, dakujem
Dobry den, mohol by som vas poprosit o recept? :) na emali: marooss@azet.sk
Dakujem pekne
Dobrý večer. Môžem Vás poprosiť o recept na cheesecake? Manžel ho miluje.
Dobrý deň. Napísali by ste mi recept na cheesecake, prosím? ❤️