Cestoviny s kyselkastou omáčkou
Autor receptu: m0nika
Manžel si v sobotu zaželal bezmäsité jedlo. Ja som navrhla cestoviny a syn vymyslel omáčku. Toto je výsledok:
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v posolenej vode, do ktorej sme pridali olej.
Množstvo podľa potreby a uváženia.
- Medzičasom si pripravíme omáčku:
Na panvici osmahneme na malé kúsky nakrájanú slaninku a diétnu salámu.
Zároveň si v panvici necháme zovrieť smotanu na varenie, do ktorej sme pridali bambino a sójovú omáčku. Pridáme sterilizované šampiňóny a kukuricu aj s nálevom a okoreníme. Soliť netreba. Pridáme slaninku so salámou a necháme prejsť varom.
V prípade potreby zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody.
- Cestoviny dáme na tanier, polejeme omáčkou a pred jedlom si poprajeme dobrú chuť :-)
- Zistili sme, že hríby boli sladko-kyslé, preto aj omáčka bola kyselkavá, ale bolo to dobré. A zhodli sme sa na tom, že kvôli vôni by bolo super pridať aj zopár sušených hríbikov a kvôli farbe nejaký zelený "lístok"...