Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent

Autor receptu: matus113

Jednoduché a zdravé,veď vyskúšajte

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé si na olivovom oleji osmažíme cibuľku. K napoly osmaženej cibuľke pridáme na kocky pokrájaný baklažán. Medzitým ako sa nám dusí baklažán, uvaríme si cestoviny.
  2. Keď je baklažán napoly udusený pridáme cesnak. Cesnak nepridávame hneď na začiatku, pretože keď cesnak zhorí, je horký. Baklažán dusíme za stáleho miešania, kým úplne nezmäkne.
  3. Keď je baklažán mäkký, pridáme rajčinový pretlak a dochutíme čiernym korením a soľou. Varíme, pokiaľ sa nám pretlak neprehreje. Uvarené cestoviny scedíme. Neoplachujeme v studenej vode. Omáčku servírujeme s cestovinami a na záver posypeme parmezánom.