Cestovinový šalát naľahko

Autor receptu: diamontko

Na tento šalátik som si spomenula práve dnes, keď som rozmýšľala, čo ľahké a rýchle na obed. Učila nás ho robiť ešte pani učiteľka na základnej škole :-)

3-4
porcie
10 minút
príprava
8-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme "al dente" v osolenej vriacej vode s trochou oleja. *Najlepšie sú podľa mňa trojfarebné mašličky - ja som použila penne, lebo som nemala nakúpené. Kým sa varia cestoviny , tak dáme rozpustiť maslo a na ňom popražíme do zmäknutia mexickú zeleninovú zmes. *zelenina môže byť samozrejme aj iná , podľa toho, čo komu chutí :-) - ja som použila maďarskú.
  2. Šunku nakrájame na pásiky , cibuľu najemno nasekáme a natvrdo uvarené vajíčka postrúhame na veľkom strúhadle. *namiesto šunky sa môže dať tvrdý syr.
  3. Cestoviny zlejeme - už neoplachujeme vodou, ešte teplé hneď zmiešame so šunkou, cibuľkou, popraženou zeleninou, zalejeme sladko-kyslou zálievkou s olejom (neviem presne množstvo, ja robím to podľa svojej chuti- do teplej vody som pridala kryštálový cukor, morskú soľ, ocot a olej ) a pridáme provensálske bylinky. Podľa potreby dosolíme. Môže sa podávať ešte teplé , aj studené :-)