Cesto na jablkovú štrúdľu

Autor receptu: janaja

Ponúkam recept na štrúdľu, odkedy mám tento recept už štrúdľu neťahám, takto je šikovnejšia na prípravu a je výborná.

Suroviny

Postup

  1. Múku, maslo, mlieko a soľ spracujeme na hladké cesto. Keď sa cesto prestane lepiť, sformujeme ho do valca a zabalíme do papiera na pečenie. Odložíme do chladničky na 24 hodín.
  2. Na druhý deň cesto rozdelíme na 6 dielov. Všetky diely nemusíme hneď spotrebovať, v chladničke vydržia viac ako týždeň. Jednotlivé diely cesta na tenko rozvaľkáme, pokvapkáme vlažnou masťou alebo rozpusteným maslom, posypeme strúhankou, alebo makom, orechami, mletou škoricou a práškovým cukrom , môžeme pridať hrozienka, podľa chuti. Do trištvrte cesta navrstvíme postrúhané jablká, cesto pomocou obrúska zvinieme, konce závinu stlačíme. Upečieme na pomastenom plechu.