Cesnakové rybie filé (fotorecept)
Autor receptu: laurisia
Rybu robievam veľmi málo, ale tento recept patrí u nás doma medzi obľúbené. Aj keď je to vlastne filé a nie ryba :-)
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesnak - celú hlavičku, ak je menšia aj dve očistíme a nakrájame na plátky. Rybie filé si osolíme a ochutíme zeleninovým dochucovadlom. Nepridávame žiadne bylinky.
- Cesnak si opražíme na horúcom oleji.
- Nepražíme dlho, aby nezhorkol. Vyberieme ho na mištičku.
- V oleji, z ktorého sme vybrali cesnak opražíme rybie filé.
- Pekne z obidvoch strán.
- Vyberieme, posypeme plátkami cesnaku. Podávame s uvarenými zemiakmi premiešanými s maslom a posypanými petržlenovou vňaťou. Dozdobíme citrónom, bylinkovým maslom a čerstvou zeleninou.