Cesnakové rybie filé (fotorecept)

Autor receptu: laurisia

Rybu robievam veľmi málo, ale tento recept patrí u nás doma medzi obľúbené. Aj keď je to vlastne filé a nie ryba :-)

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesnak - celú hlavičku, ak je menšia aj dve očistíme a nakrájame na plátky. Rybie filé si osolíme a ochutíme zeleninovým dochucovadlom. Nepridávame žiadne bylinky.
  2. Cesnak si opražíme na horúcom oleji.
  3. Nepražíme dlho, aby nezhorkol. Vyberieme ho na mištičku.
  4. V oleji, z ktorého sme vybrali cesnak opražíme rybie filé.
  5. Pekne z obidvoch strán.
  6. Vyberieme, posypeme plátkami cesnaku. Podávame s uvarenými zemiakmi premiešanými s maslom a posypanými petržlenovou vňaťou. Dozdobíme citrónom, bylinkovým maslom a čerstvou zeleninou.