Čerstvá jablková výživa

ropa - fotkaropa, 23. februára 2012
Čerstvá jablková výživa
Foto: ropa

Obyčajná ovocná výživa, kto by ju nepoznal... ale čo keď náhodou? Tak teda pridávam...snáď poteší niekoho...

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a nakrájame na kocky. Zalejeme vodou a varíme cca 5 minút. Doba varenia záleží od odrody, jablká musia byť mäkké. Môžeme použiť aj iné ovocie, k jablkám zvykneme pridať zavárané marhule alebo broskyne.

    Čerstvá jablková výživa - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené jablká vyberieme aj s trochou šťavy (aby neboli suché), ak sa nám podarí pri vyberaní vybrať aj veľa šťavy, radšej znej trochu odlejeme. Rozmixujeme.

    Čerstvá jablková výživa - obrázok 2
  3. 3

    Žiadny cukor ani iné prísady...dobrú chuť detičky... šťavu môžete použiť ako sirup, alebo pridať rovnaké množstvo bieleho vína + klinčeky, škoricu zohriať a na zdravie (LEN pre dospelích! :-)) Ten náš chlapec sa už nevedel dočkať a pri fotení pichol prsty do výživy :-)

    Čerstvá jablková výživa - obrázok 3

Diskusia k receptu

miskalka1
super receptík, nie je na nom čo zabudnúť :) a koľko asi vydrží takáto výživka v chladničke? alebo ako ju skladuješ?
ropa
Väčšinou vydrží 5 minút, kým sa nezje . Je to rýchle, takže robíme vždy na čerstvo. Ak sa náhodou stane, že spravíme viac a chlapci ju nespapajú, tak na druhý deň určite áno...
eevapa
Super recept ,Aj ja som ju robievala a ak bola veľká úroda jabĺk tak som ju na zimu zavárala.Ak sme niekam šli,bola po ruke rýchla desiata.
violetacamorova
Mňamky milujem sama výživu, musím si spraviť, dobrý recept, niekedy sme sterilizovali ale toto je fajna rýchlovka!
orchidea
Keď sa nám urodí veľa jabĺk tak robievam takúto výživu, ale samozrejme aby vydržala celú zimu tak ju sterilizujem. Ja ale rozmixujem celú jablkovú hmotu, nie len časť šťavy ako robíš ty, pridám cukor, nie veľa aby bolo cítiť chuť jabĺk a potom to ešte povarím aby sa tekutina odparila, tým to trochu zhustne, dám do pohárikov a sterilizujem.
julica
Nie je lepšie dať dieťaťu neodvarené vitamíny, teda čerstvé zmixované jablká?? (nechápačky)
diabambulka
no mňam, čersvá presnidávka, super aj ja by som si dala:-) ja som akurát včera strúhala čerstvé jablká, pridala med a piškóty postrúhané-voláme to papina pre detičky, ale ja som asi veľké dieťa, lebo milujem takéto detské papkaničky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia