Černicový sirup

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 6. augusta 2014

Vcera som robila cernicovy sirup z dvojitej davky lebo sa nam znova urodilo taaak strasne vela cernic no a v lete je voda s Zobraziť celý popisVcera som robila cernicovy sirup z dvojitej davky lebo sa nam znova urodilo taaak strasne vela cernic no a v lete je voda s domacim sirupom super osviezenie :)

Suroviny

10 l
3,5 kg
2 hrste
2 ČL (zarovnané)
1 ks drievko




Postup

  1. 1

    Nazbierame si cernice ja som ich mala dva 5l vedierka.

    Černicový sirup - obrázok 1
  2. 2

    Cernice si oplachneme jemne vodou. Dala som si ich do cisteho lavora a pomliazdila som si ich roztlacadlom na zemiaky aby sa z nich uvolnila stava a dala som si to do odstavovaca. Ja som mala z 10l cernic odstavene 4,800l cistej stavy ktoru si este precedime cez sitko vystlane gazou a dame do vacsieho hrnca. Do stavy pridame 3,5kg cukru(podla receptu co som to robila je pomer 1kg cernic-1l vody-1kg cukru no ja som mala cistu stavu z cernic a este som dala troska viac kys. citronovej tak som dala viac cukru pisem to aby ste si vedeli vyratat pomer cukru cernica je kyslejsie ovocie tak nevadi viac cukru), 2 hrste oplachnutych listov z cernic, 2 zarovnane kl kys. citronovej a 1 drievko celej skorice a dame to varit.

    Černicový sirup - obrázok 2
  3. 3

    Ked nam to zacne vriet varime to 15-20 minut odstavime a plnime si sirup do pripravenych flias uzavrieme ich a zabalime do uteraka a nechame tak do druheho dna.

    Černicový sirup - obrázok 3
  4. 4

    Mne vyslo 6l sirupu.

    Černicový sirup - obrázok 4
  5. 5

    A tu este uvodne foto :)

    Černicový sirup - obrázok 5

Diskusia k receptu

daguska
ug-tkby´
çlçrç.´fçfff







´fkr
ñçç.
-ççç.ç
.gç.1el+wçpç
rl
5n
ng,f- -go
kçdf1vlg
daguska
Milý@hanak ,mrzí ma tento "nepodarok",ale nevsimla som si kedy sa moja vnucka dostala ku klávesnici a vytvorila tieto úzasné komentáre.Ospravedlñujem sa .Uz som poziadala o odstránenie.Recept som chcela kladne okpmentovat.Chodievali sme tiez na cernice.Sú skvelé.
babkamt
chutný sirup si spravila. Páči sa mi aj úvodná fotka. Dávam ti *****. Hoci sa máme peknú úrodu černíc, nemôžem ho robiť. Manželovi diagnostikovali cukrovku a ten má rád sladké malinovky. Musím mu to zatrhnúť:-)
hanak
Milá @daguska , vôbec sa nemusíš ospravedlňovať, je to veľmi milé. Máš šikovnú vnučku a bude veľká preveľká škoda, ak to admini odstránia.
1x hanak
bambulkaaa
Dakujem Vam vsetkym :) Vsak aj nam sa znova aj tento rok urodilo taaak strasne vela cernic a lekvaru uz mam dost tak som urobila sirup kostovala som ho a je mnamky :) No darmo nase starke vedeli co je dobre a hlavne aj zdrave :)
nutella
práve som dokončila, ďakujem za skvelý recept :) ..a môžem sa ešte spýtať, prečo sa dávajú fľaše do uteráka do druhého dňa ? od malička to tak mám vštepené, že sa musí, ale až dnes pri mojom oficiálne prvom sirupe som sa nad tým zamyslela :)
bambulkaaa
To ma velmi tesi ,,nutella,, si sikovnica :) No na tvoju otazku Ti veru neviem odpovedat lebo ja som na tom rovnako mam to aj ja vstepene tak ako Ty no mozno sa tu najde nejaka varecharka co Ti na tvoju otazku dokaze odpovedat teraz sa tak troska cervenam ze to neviem aj ked to robievam... :) No dolezitejsie je aby sa sirup vydaril a hlavne chutil :)
zolik
@nutella @bambulkaaa Tak ja neviem presne, ale robim to tak tiez. Ze vraj sa tym predlzuje sterilizacia a lepsie sa uchova farba. Dokonca mam vytriedenu staru deku len na zakutrosenie zavaranin. Mozno nam to niekto vysvetli. Su tu odbornicky z konzervarenskeho fachu.
bambulkaaa
Dakujeme ,,zolik,, to predlzenie sterilizacie napadlo aj mna len nechcem pisat nieco cim som si nie ista aby som zbytocne nezavadzala :) No mas pravdu ze tu je vela takych co nam to budu urcite vediet vysvetlit aj ked mne o tu odpoved ani tak nejde no do buducna ak by sa ma to este niekto opytal bude fajn vediet nato odpovedat :)
gitka61
Flase sa davaju do deky kvoli sterilizacie hovori sa tomu sucha sterilizacia.Nase starke zavarali stym sposobom,ze ovocie prevarili v horucom sirupe a potom davali flase do deky .Tymto sposobom sa zavarane veci dokonale sterilizovali.
1x klaura
bambulkaaa
Dakujeme Ti ,,gitka61,, ja som vedela ze nam to tu niekto vysvetli lebo je tu vela sikovnych gazdiniek :)
evanaaa
A nielen preto, ale aj pre to, aby sa prudko neochladili, musia chladnúť pomaly a preto sú v teple, ak by bolo napr. v miestnosti chladno, zle by to vplývalo na horúce poháre, dokonca by sa mohlo stať, že prasknú, hlavne v prievane. Takto som to mala ja vžité aj od mojej mamy. No a samo, že aj suchá sterilizácia......
bambulkaaa
Chcem Vam len napisat ze mam este od minuleho leta 2 flase sirupu skladovala som ich mimo chladnicky a sirup je stale dobry a nema ani pliesen :)
saakoo
Ja som z tohto sirupu skúšala urobiť domácu želatínu a chuťovo bola fantastická!!!
mandy29
Bude veľmi vadiť keď nemám lístky? Je velky rozdiel keď sú a keď nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia