Černicový sirup

Autor receptu: bambulkaaa

Vcera som robila cernicovy sirup z dvojitej davky lebo sa nam znova urodilo taaak strasne vela cernic no a v lete je voda s domacim sirupom super osviezenie :)

Suroviny

Postup

  1. Nazbierame si cernice ja som ich mala dva 5l vedierka.
  2. Cernice si oplachneme jemne vodou. Dala som si ich do cisteho lavora a pomliazdila som si ich roztlacadlom na zemiaky aby sa z nich uvolnila stava a dala som si to do odstavovaca. Ja som mala z 10l cernic odstavene 4,800l cistej stavy ktoru si este precedime cez sitko vystlane gazou a dame do vacsieho hrnca. Do stavy pridame 3,5kg cukru(podla receptu co som to robila je pomer 1kg cernic-1l vody-1kg cukru no ja som mala cistu stavu z cernic a este som dala troska viac kys. citronovej tak som dala viac cukru pisem to aby ste si vedeli vyratat pomer cukru cernica je kyslejsie ovocie tak nevadi viac cukru), 2 hrste oplachnutych listov z cernic, 2 zarovnane kl kys. citronovej a 1 drievko celej skorice a dame to varit.
  3. Ked nam to zacne vriet varime to 15-20 minut odstavime a plnime si sirup do pripravenych flias uzavrieme ich a zabalime do uteraka a nechame tak do druheho dna.
  4. Mne vyslo 6l sirupu.
  5. A tu este uvodne foto :)