Foto: ywett
Kedže je sezóna čerstvého ovocia, tu je ďalší recept na jednoduchý a rýchly koláč ;-)
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s hnedým a vanil. cukrom.
-
2
Vlejeme olej a mlieko.
-
3
Múku rozmiešanú s kypriacim práškom a premiešame.
-
4
Cesto narovnako rozdelíme a do jednej časti primiešame 1PL kakaa a 1-2PL mlieka.
-
5
Cesto striedavo vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (36x26cm)
-
6
Ovocie umyjeme a vykôstkujeme.
-
7
A dáme na koláč (ovocie najskôr obaľte v práškovom cukre, aby nekleslo na spodok cesta, mne aj tak kleslo :-P) ... a ovocia môžte dať aj viac, my sme polovicu zjedli :-))
-
8
Dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme, pri plynovej rúre tých 25-30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
-
9
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu