Čerešňovo-marhuľový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Kedže je sezóna čerstvého ovocia, tu je ďalší recept na jednoduchý a rýchly koláč ;-)
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s hnedým a vanil. cukrom.
- Vlejeme olej a mlieko.
- Múku rozmiešanú s kypriacim práškom a premiešame.
- Cesto narovnako rozdelíme a do jednej časti primiešame 1PL kakaa a 1-2PL mlieka.
- Cesto striedavo vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (36x26cm)
- Ovocie umyjeme a vykôstkujeme.
- A dáme na koláč (ovocie najskôr obaľte v práškovom cukre, aby nekleslo na spodok cesta, mne aj tak kleslo :-P) ... a ovocia môžte dať aj viac, my sme polovicu zjedli :-))
- Dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme, pri plynovej rúre tých 25-30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
- Dobrú chuť!