Takéto halušky robila moja mamina a keď je čas čerešní, robím ho sem-tam aj ja. Jednoduché, rýchle, veľmi chutné.Toto je moja prvotina na Vareche, Zobraziť celý popisTakéto halušky robila moja mamina a keď je čas čerešní, robím ho sem-tam aj ja. Jednoduché, rýchle, veľmi chutné.Toto je moja prvotina na Vareche, s ktorou sa chcem podeliť.Doteraz som bola len čitateľka.
Postup
-
1
Recept je bez fotky. Asi je zbytočné opisovať ako sa robia obyčajné halušky bez zemiakov, ktoré určite robievate ako prílohu, pretože Varecháčky majú toto v malíčku - múka, vajce, štipka soli a voda. Do tohoto cesta treba vmiešať vykôstkované a na menšie časti pokrájané čerešne. Množstvo čerešní treba dať do cesta podľa odhadu, ale aby zostalo haluškové. Do vriacej vody hádžeme halušky nožom z lopárika, lebo cez haluškáreň to nepôjde. Halušky uvarené a plávajúce navrchu vyberieme, na tanieri si ich polejeme roztopeným maslom, posypeme orechami, prípadne makom alebo len škoricou a samozrejme posypeme cukrom. Odporúčam
vítaj na Vareche....
500 g hrubé mouky, 400 ml vody, mák mletý, cukr moučka dle chuti, máslo, 1 vejce, sůl, třešně nebo višně Postup
mouku prosijeme do mísy, přidáme půl lžičky soli, vejce rozšlehané a vlažnou vodu. Vymícháme hladké těsto a vmícháme do něj omyté ovoce. Lžičkou nabírejte těsto vždy s jednou třešní nebo višní a vkládejte do vroucí vody. Když knedlíčky vyplavou, vyjmeme je a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily. Sypeme mákem, cukrem a nakonec rozpušťené máslo.
určite vyskúšam lebo budú bez kôstok a to je u môjho muža veľké plus
m