Foto: marto990
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na začiatok si oddelíme žĺtka od biekov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Žĺtka vymiešame spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a lyžicou vlažnej vody do žltej peny. Môžete pridať aj lyžicu koňaku, brandy alebo rumu. Nie arómu.
- 2
Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a olej. Zamiešame a na 2x pridáme tuhý sneh z bielkov. Polovicu čerešní zamiešame do cesta. Plníme do hrnčekov vymastených a vysypaných strúhankou asi 2cm pod okraj. Na vrch poukladáme zvyšné čerešne.
- 3
Pečieme pri 180 stupňoch vo vyhriatej rúre, poukladané na plechu s vodou asi do výšky 1cm hrnčekov, cca 35-40 minút. Bublaninu skontrolujte pichnutím drevenej špajle do koláčika. Pokiaľ vytiahnete špajlu čistú, je hotová, ak na nej bude ešte cesto, dopečte koláčik podľa potreby. Dobrú chuť. Zdroj: Gurmán
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ako robievam hrnčekové knedle..lenže nasladko..fajn
tá hrnčeková jednoduchosť ma láka..preto tá otázka..vdaka za odpoved..ešte: koľko hrnčekov si naplnil..?? :-)
@kredenc , rad sa necham poučiť v skratke, na akom principe a necham si vyvratit tuto hlupost..
sk.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn...
á_rúra
Pre istotu nechoď na RTG, na MR ani na CT. Nepoužívaj ani mobilný telefón a vyhýbaj sa vesmírnemu žiareniu. Najlepšia je klietka so sieťou medenou, rozmer oka vzhľadom na frekvenciu okolo 2990 MHz 2x2 mm a uzemnená. Najlepšie medeným zvodom odpor menej ako 1 ohm. Ochranu si overíš tak, že neónová trubica dĺžky 120cm ti bude svietiť v ruke bez použitia napájania. Ver tomu, mám z toho štátnice.
www.topky.sk/cl/11/1321444/Sokujuce-vysledky-vyskumu...
@abdul ja mam statnice z marxizmu-leninizmu, len to akosi neviem vyuzit
@medovnicek , syr v hrncekoch, mas niekde recept?
@tiginko , bublanina v hrnceku je originalne osvieženie storocneho receptu, ktory vsetci pozname, a je vhodna napr na servirovanie na pikniku alebo gardenparty, keďže sa netreba únúvať jej krájaním, a každý dostane ten svoj vlasný hrnček, vlastnú dobrotu..a stavnata bude len do takej miery, ako stavnate je ovocie, ktore do nej pridas
bublaninu robievam tiez len bezne v pekaci, ale..rad skusam nove recepty, take ktore ma zaujmu, su originalne a vkusne..to neznamena ale ze robim nonstop vsetko v hrnceku