Čerešňová bublanina z hrnčeka

marto990 - fotkamarto990, 30. júla 2013
Čerešňová bublanina z hrnčeka
Foto: marto990
8
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
150 g
300 g
1 lyžička
100 ml
1 bal




Postup

  1. 1

    Na začiatok si oddelíme žĺtka od biekov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Žĺtka vymiešame spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a lyžicou vlažnej vody do žltej peny. Môžete pridať aj lyžicu koňaku, brandy alebo rumu. Nie arómu.

  2. 2

    Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a olej. Zamiešame a na 2x pridáme tuhý sneh z bielkov. Polovicu čerešní zamiešame do cesta. Plníme do hrnčekov vymastených a vysypaných strúhankou asi 2cm pod okraj. Na vrch poukladáme zvyšné čerešne.

  3. 3

    Pečieme pri 180 stupňoch vo vyhriatej rúre, poukladané na plechu s vodou asi do výšky 1cm hrnčekov, cca 35-40 minút. Bublaninu skontrolujte pichnutím drevenej špajle do koláčika. Pokiaľ vytiahnete špajlu čistú, je hotová, ak na nej bude ešte cesto, dopečte koláčik podľa potreby. Dobrú chuť. Zdroj: Gurmán

Diskusia k receptu

piskotka
Výborný nápad,mám ráda tyto recepty a v nejbližší době vyzkouším.Co to zkusit v MT?
radost
fíííhááá
ako robievam hrnčekové knedle..lenže nasladko..fajn
radost
stále mi to vrta v hlave: nezabudol si na mlieko? do všetkých bublanín mlieko ide..ved to tvoje cesto bude veľmi husté..
marto990
MT by som urcite nepouzil..mikrovlnka zabija vsetky vitaminy a vyzivne latky, takze s tym nesuhlasim aby sa v nej pieklo..ale budiz, kto ako uzna za vhodne..a @radost , nie nezabudol, mlieko nie je v originalnom recepte, do beznej bublaniny davam polhrncek oleja a pol mlieka, co je spolu 1 ku 2 hrncekom muky..v tomto recepte je to 1/3 muky, a cesto nema byt take riedke ako na bezn bublaninu..vyskusaj, bez, a pisni, ci je to ok..
radost
@marto990
tá hrnčeková jednoduchosť ma láka..preto tá otázka..vdaka za odpoved..ešte: koľko hrnčekov si naplnil..?? :-)
kredenc
marto990 - .mikrovlnka zabija vsetky vitaminy a vyzivne latky - prepáč, ale toto je dokonalá hlúposť. To mohol vymyslieť iba ten, kto ani netuší na akom princípe mikrovlnka pracuje.
marto990
zhruba 8 hrnčekov, zalezi aj ake su veľke..
@kredenc , rad sa necham poučiť v skratke, na akom principe a necham si vyvratit tuto hlupost..
abdul
@marto990 : Uč se hochu moudrým býti.
 sk.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn...
á_rúra
Pre istotu nechoď na RTG, na MR ani na CT. Nepoužívaj ani mobilný telefón a vyhýbaj sa vesmírnemu žiareniu. Najlepšia je klietka so sieťou medenou, rozmer oka vzhľadom na frekvenciu okolo 2990 MHz 2x2 mm a uzemnená. Najlepšie medeným zvodom odpor menej ako 1 ohm. Ochranu si overíš tak, že neónová trubica dĺžky 120cm ti bude svietiť v ruke bez použitia napájania. Ver tomu, mám z toho štátnice.
medovnicek
v hrnčekoch som robila len syr bez vysmážania a knedle, bublaninku ešte nie, recept si ukladám
tiginko
ja by som @Abdul ovi veľmi neverila, predsa už len má svoj vek a všeličo sa mu určite v hlave od štátnic poplietlo. @afataga vedúca sila našej spoločnosti ťa určite rada príjme do svojich radov. Inak bublanina vyzerá dobre, len nevidím veľký zmysel piecť ju v hrnčekoch. Jedine, že by zostala vlhkejšia, šťavnatejšia...
marto990
tak ci tak, MK sa snazim vyuzivat co najmenej, a hlavne nie na varenie..
@medovnicek , syr v hrncekoch, mas niekde recept?
@tiginko , bublanina v hrnceku je originalne osvieženie storocneho receptu, ktory vsetci pozname, a je vhodna napr na servirovanie na pikniku alebo gardenparty, keďže sa netreba únúvať jej krájaním, a každý dostane ten svoj vlasný hrnček, vlastnú dobrotu..a stavnata bude len do takej miery, ako stavnate je ovocie, ktore do nej pridas
gubics
Ja som včera piekla muffiny s jahodami, presne tak vyzerajú ako tie tvoje koláčiky - čerešňové bublaniny len sú trochu menšie. Musela som upiecť 2 x, lebo tá prvá várka zmizla keď ešte boli teplé. Tu na internete som našla jednoduchý a perfektný recept, nebolo s tým ani veľa práce ani časovo neboli náročné. Mám ich preto rada, lebo ich môžeme jesť aj počas cesty v aute, a nezababreme sa, lebo majú papierové košíčky. Nikdy som ešte neskúšala piecť inak bublaninu ako klasickým spôsobom, ale sa mi zdá,že sú veľké, je to ale otázka vkusu.
marto990
@ywett , dakujem, tvoje recepty si tiez famozne, urcite sa necham inspirovat do dalsieho pecenia..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia