Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept)
Autor receptu: iva63
zdravé racio chlebíky si môžeme pripraviť aj doma-:) záleží na tom, čo si zvolia naše chuťové poháriky-:))) ja som si dnes pripravila celozrnné chlebíčky tak trochu na sladšie... na zvýraznenie chute som pridala strúhané jablko a posekané vlažské orechy...výsledok bol veľmi zaujímavý, bola som spokojná
Postup
- použila som tieto dva druhy múky
- ako odmerka na suroviny mi v recepte poslúžila táto nádobka s objemom 250ml, teda jeden hrnček
- do misky vložíme obidva druhy celozrnných múk, ovsené otruby aj ovsené vločky, semienka
- pridáme sirup pšeničný aj med tekutý
- postrúhame si jedno jablko a vložíme ho do zmesy aj s ostatnými zvyšnými surovinami uvedenými v rozpise receptu...najskôr miešame lyžičkou, potom môžeme pracovať rukami
- na plech dáme pečiaci papier, pripravíme si šialku s vodou, ruky si poriadne navlhčíme a pripravenú hmotu poriadne pritlačíme - rozložíme po celom plechu...povrch dôkladne uhľadíme vlhkými dlaňami
- pred pečením si rozkrájame chlebíky na potrebnú veľkosť
- môžeme zvoliť obdlžniky...pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200st...asi 25 minút...teplota aj dlžka pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
- upečené chlebíky vyberieme z rúry
- preložíme na mriežku,kde ich necháme dôkladne vychladnúť
- prajem dobrú chuť-:)
- upečené racio celozrnné chlebíky si môžeme skladovať napríklad v sklenenej nádobe
- v uzavretej nádobe vydržia dlho čerstvé