Celozrnné racio chlebíky ovsené (fotorecept)

Autor receptu: iva63

zdravé racio chlebíky si môžeme pripraviť aj doma-:) záleží na tom, čo si zvolia naše chuťové poháriky-:))) ja som si dnes pripravila celozrnné chlebíčky tak trochu na sladšie... na zvýraznenie chute som pridala strúhané jablko a posekané vlažské orechy...výsledok bol veľmi zaujímavý, bola som spokojná

25 minút
na 200 °C

Postup

  1. použila som tieto dva druhy múky
  2. ako odmerka na suroviny mi v recepte poslúžila táto nádobka s objemom 250ml, teda jeden hrnček
  3. do misky vložíme obidva druhy celozrnných múk, ovsené otruby aj ovsené vločky, semienka
  4. pridáme sirup pšeničný aj med tekutý
  5. postrúhame si jedno jablko a vložíme ho do zmesy aj s ostatnými zvyšnými surovinami uvedenými v rozpise receptu...najskôr miešame lyžičkou, potom môžeme pracovať rukami
  6. na plech dáme pečiaci papier, pripravíme si šialku s vodou, ruky si poriadne navlhčíme a pripravenú hmotu poriadne pritlačíme - rozložíme po celom plechu...povrch dôkladne uhľadíme vlhkými dlaňami
  7. pred pečením si rozkrájame chlebíky na potrebnú veľkosť
  8. môžeme zvoliť obdlžniky...pečieme v dobre rozohriatej rúre na 200st...asi 25 minút...teplota aj dlžka pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
  9. upečené chlebíky vyberieme z rúry
  10. preložíme na mriežku,kde ich necháme dôkladne vychladnúť
  11. prajem dobrú chuť-:)
  12. upečené racio celozrnné chlebíky si môžeme skladovať napríklad v sklenenej nádobe
  13. v uzavretej nádobe vydržia dlho čerstvé