Celozrnné olivovo-pinolkové žemličky fotorecept

amelie - fotkaamelie, 25. augusta 2010
Celozrnné olivovo-pinolkové žemličky (fotorecept)
Foto: amelie

Nedavno som si na ferii kupila pecivo s ciernymi olivami, ktore mi velmi chutilo. Predavac sa iba smial, ked som sa usilovala od neho vymamit recept. Tak som experimentovala. Z povodnych petits pains tam zostali iba tie olivy. Navyse som skombinovala tri druhy muky, pecivo bolo povodne iba z hladkej psenicnej.

Suroviny

250 g
150 g
100 g
3 pl
3 pl
8 g
100 ml
200 ml
1 a 1/2 lyzicky
1/2 lyziicky
1 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Robila som niekolko pokusov, preto som na vymiesenie cesta pouzila radsej domacu pekaren. Kto si chce zacvicit, moze sa do toho pustit rukami. Suroviny som vkladala do pekarne v tomto poradi: vlazna voda, olej, vsetky 3 druhy muky, drozdie, provensalske bylinky, cierne korenie a sol. Program: cesto. Po vymieseni som cesto vyklopila na pomucenu dosku a pridala na vacsie kusy posekane olivy a nahrubo rozdrvene pinolky.

    Celozrnné olivovo-pinolkové žemličky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zamiesila som ich do cesta.

    Celozrnné olivovo-pinolkové žemličky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobre vymiesene cesto som rozdelila na 8 rovnakych dielov a urobila okruhle zemlicky, ktore som poukladala na plech vystlany papierom na pecenie.

    Celozrnné olivovo-pinolkové žemličky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemlicky, alebo petits pains, ako ich tu volaju, som nechala kysnut na plechu este 30 minut a potom som ich dala piect do rury predhriatej na 200 stupnov. Po 10 minutach som teplotu rury znizila na 180 stupnov a dopiekla zemle dozlatista. Trvalo im to este nieco vyse 15 minut. Kazda rura pecie inak, preto je lepsie kontrolovat. Ked obratite zemlicku "hore nohami" a poklepete na spodok, ma zniet duto. Vtedy je akurat.

    Celozrnné olivovo-pinolkové žemličky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemlicky su vyborne aj na pripravu talianskej bruschetty.

    Celozrnné olivovo-pinolkové žemličky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tak toto je absolútna bomba amelie, super recept, ďakujem, vyskúšam