Celozrnné jahodové kocky

diabambulka - fotkadiabambulka, 21. júna 2012

šťavnatý koláčik :-)

20 minút
príprava
170 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto :
4 ks
4 PL alebo obyčajný
4 PL
2 PL
1/2 ks
Plnka :
200 ml
1 ks
1 ks
250 g
2 PL
pár kvapiek
Ďalej potrebujeme :
250 g čerstvé
1 ks
100 ml
z 1/ 2 citróna
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto : Bielka vyšľahať s cukrom, pridáme žĺtka, celozrnnú múku spolu s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Plech vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou. vylejeme cesto a pečieme pri teplote 170 °C 20 minút ( na malom plechu )...

  2. 2

    Plnka : Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a stužovač. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme pár kvapiek ciitrónovej šťavy. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s vymiešaným tvarohom.

  3. 3

    Vychladnutý plát potrieme džemom, plnkou, naukladáme očistené čerstvé jahody a zalejeme červeným cukrárenským želé, ktoré si pripravíme podľa návodu. Ja som použila červené cukrárenské želé Dr. Oetker extra silné na pol litra tekutiny. 400 ml vody dochutíme 100 ml jahodového sirupu, šťavou z 1/2 citróna, primiešame prášok na želé a prevaríme 1minútu. Za stáleho miešania necháme vyhladnúť a pomaličky zalievame ovocie na koláčiku .

  4. 4

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

mariaklara
Krásny a určite dobrý, ako všetky tvoje recepty, ty si proste 1 / jednotka /
emafany
Vyzerá to peknea určite aj dobre chutí. Aj ja som dnes s babkou piekla koláč myslím že sa celkom podaril mozno ho dám na varechu .Ale ten Váš vyzerá naozaj úchvatne.:-)
diabambulka
Ooo naozaj ďakujem za pochvalu. Určite pridaj recept čo si robila s babkou, tie sú najlepšie.:-)))
danda3
Takéto koláčiky aj u nás fičia, sú veľmi osviežujúce!☺
tykadielko
no úžasný koláčik...tiež robievam podobné,ale ešte som ho nepiekla z celozrnnej múky....určite vyskúšam :)
alena54
mňam vyzera fantasticky a taketo milujem vďaka za RP :D