Foto: diabambulka
šťavnatý koláčik :-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto : | |
4 ks |
|
4 PL alebo obyčajný |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
Plnka : | |
200 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
2 PL |
|
pár kvapiek |
|
Ďalej potrebujeme : | |
250 g čerstvé |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
z 1/ 2 citróna |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cesto : Bielka vyšľahať s cukrom, pridáme žĺtka, celozrnnú múku spolu s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Plech vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou. vylejeme cesto a pečieme pri teplote 170 °C 20 minút ( na malom plechu )...
- 2
Plnka : Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a stužovač. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme pár kvapiek ciitrónovej šťavy. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s vymiešaným tvarohom.
- 3
Vychladnutý plát potrieme džemom, plnkou, naukladáme očistené čerstvé jahody a zalejeme červeným cukrárenským želé, ktoré si pripravíme podľa návodu. Ja som použila červené cukrárenské želé Dr. Oetker extra silné na pol litra tekutiny. 400 ml vody dochutíme 100 ml jahodového sirupu, šťavou z 1/2 citróna, primiešame prášok na želé a prevaríme 1minútu. Za stáleho miešania necháme vyhladnúť a pomaličky zalievame ovocie na koláčiku .
- 4
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu