Celozrnné jahodové kocky

Autor receptu: diabambulka

šťavnatý koláčik :-)

20 minút
príprava
170 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto : Bielka vyšľahať s cukrom, pridáme žĺtka, celozrnnú múku spolu s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Plech vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou. vylejeme cesto a pečieme pri teplote 170 °C 20 minút ( na malom plechu )...
  2. Plnka : Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a stužovač. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme pár kvapiek ciitrónovej šťavy. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s vymiešaným tvarohom.
  3. Vychladnutý plát potrieme džemom, plnkou, naukladáme očistené čerstvé jahody a zalejeme červeným cukrárenským želé, ktoré si pripravíme podľa návodu. Ja som použila červené cukrárenské želé Dr. Oetker extra silné na pol litra tekutiny. 400 ml vody dochutíme 100 ml jahodového sirupu, šťavou z 1/2 citróna, primiešame prášok na želé a prevaríme 1minútu. Za stáleho miešania necháme vyhladnúť a pomaličky zalievame ovocie na koláčiku .
  4. Dobrú chuť :-)