Celozrnné bagetky
Autor receptu: ivah
Inšpiráciou pri pečení tohoto úžasného pečiva mi bola Kuchařka ze Svatojánu, ktorej stránku neskutočne obdivujem. Bagetky sú jemné, ľahké a krásne chrumkavé. Mňam!
8 porcií |
120 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup
- Zemiaky postrúhame alebo rozpučíme na jemno, droždie rozmiešame vo vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť.
- Cesto vyklopíme na dosku, rozdelíme na 8 častí, z ktorých tvarujeme bagetky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, ostrým nožom urobíme šikmé zárezy a necháme zakryté kysnúť ešte 30 minút.
- Rúru vyhrejeme na 175°C, bagetky pred pečením potrieme sójovým mliekom. Pečieme 20 minút. Dobrú chuť! :-)
Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu