Celozrnné bagetky

Autor receptu: ivah

Inšpiráciou pri pečení tohoto úžasného pečiva mi bola Kuchařka ze Svatojánu, ktorej stránku neskutočne obdivujem. Bagetky sú jemné, ľahké a krásne chrumkavé. Mňam!

8
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Zemiaky postrúhame alebo rozpučíme na jemno, droždie rozmiešame vo vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Cesto vyklopíme na dosku, rozdelíme na 8 častí, z ktorých tvarujeme bagetky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, ostrým nožom urobíme šikmé zárezy a necháme zakryté kysnúť ešte 30 minút.
  3. Rúru vyhrejeme na 175°C, bagetky pred pečením potrieme sójovým mliekom. Pečieme 20 minút. Dobrú chuť! :-) Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu