Foto: renama
Táto Marlenka je ozaj rýchla, jednoduchá a zvládnu ju aj začiatočníci v kuchyni ;)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli roztopíme Heru.
-
2
Kým sa nám Hera úplne rozpustí pripravíme si papiere na pečenie. Na každý papier nakreslíme ceruzou kruh, ja som obkresľovala dno tortovej formy, môžete použiť aj tanier ;) Pripravíme si 8 takých papierov.
-
3
Keď sa Hera rozpustila, vyberieme ju z vodného kúpeľa. Zamiešame k nej mixérom vajcia, pridáme cukor, med, múku v ktorej sme rozmiešali sódu bikarbónu. Ak nemáte celozrnnú múku, pokojne dajte aj klasickú hladkú múku. Tá celozrnná robí takú jemne orieškovú chuť :)
-
4
Pripravené na pečenie :) Cesto rozotierame stierkou na papier na pečenie, prejdeme asi 1 cm cez okraj. Pri pečení dávame pozor, cesto sa veľmi rýchlo pečie.
-
5
Po upečení, necháme vychladnúť pláty a pripravíme si plnku. Uvaríme puding z mlieka a vanilkového pudingu. Salko, ktoré sme si uvarili vopred, (ja ho varím večer deň pred, 2 a pol hodiny, ponorené celé vo vode a v noci mi pekne vychladne) zmiešame s vychladnutým a vymiešaným pudingom a zmäknutým maslom. A plnku máme hotovú :)
-
6
Na plát priložíme dno tortovej formy (prípadne tanier, podľa toho, čo sme obkreslili), a obrežeme okolo formy, aby vznikol pekný kruh. Odrezky použijeme na posypanie na vrch torty. A natierame pláty postupne.
-
7
Vrch torty posypeme rozdrvenými odrezkami ja som aj trochu ozdobila chutnými guličkami ;) Mali by ísť aj orechy, ale nakoľko niektorí nemajú radi orechy, tak som ich tam nedala...........a tí čo orechy milujú, mi vraveli, ako ich tam je krásne cítiť. Nikto z návštevy nevedel, že si práve vychutnáva celozrnnú marlenku, ale každý chválil orechy ;) Nepovedzte to nikomu, ale to urobila tá múka :) Dobrú chuť ;)
@janara , môžeš aj špaldovú, mám to odskúšané, chutí takisto super :)