Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke

ciernalabut - fotkaciernalabut, 28. decembra 2012

Jednoduchý recept keď máte chuť na cestovinky Bolognese trošku inak :-)

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

10 ks
1 balenie
1 balenie (Bolognese)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Spravíme si plnku: Ricottu zmiešame s nadrobno pokrájaným prosciuttom. Keďže prosciutto je dpsť slané nemusíme soliť

    Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    V osolenej vode uvaríme cannelloni a po uvarení ich dáme do studenej vody aby sa nám nezlepili

  3. 3

    Postupne plníme cannelloci plnkou a ukladáme na zapekací tanier. Ak nemáte zapekacie taniere alebo misky, ktoré su priamo na jednu porciu, spravte ich naraz v jednej veľkej zapekacej mise a keď sú hotové rozdelujte na taniere.

  4. 4

    Naplnené cannelloni polejeme omáčkou Bolognese

    Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Takto poliate cannelloni dáme na 15- minút zapiecť do rúry.

    Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke - obrázok 5
  6. 6

    5 minút pred vybratím z rúry ich posypeme nastruhaným syrom. Dobrú chuť !

    Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke - obrázok 6

Diskusia k receptu

rajnica
Výborný recept! Najmä pre peňaženky dôchodcov, nezamestnaných, tých čo žijú pod hranicou životného minima, .... Blahoželám.
kuchlenka
super recept...ale poradite mi, kde by som kupila cannellony? nikde ich neviem zohnat. vdaka
ciernalabut
veru, ked je v Lidli taliansky tyzden tak ich tam maju ale tusim som ich videla uz aj v Tescu alebo Hypernove :-)