Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke

ciernalabut - fotkaciernalabut, 28. decembra 2012

Jednoduchý recept keď máte chuť na cestovinky Bolognese trošku inak :-)

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

10 ks
1 balenie
1 balenie (Bolognese)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Spravíme si plnku: Ricottu zmiešame s nadrobno pokrájaným prosciuttom. Keďže prosciutto je dpsť slané nemusíme soliť

    Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    V osolenej vode uvaríme cannelloni a po uvarení ich dáme do studenej vody aby sa nám nezlepili

  3. 3

    Postupne plníme cannelloci plnkou a ukladáme na zapekací tanier. Ak nemáte zapekacie taniere alebo misky, ktoré su priamo na jednu porciu, spravte ich naraz v jednej veľkej zapekacej mise a keď sú hotové rozdelujte na taniere.

  4. 4

    Naplnené cannelloni polejeme omáčkou Bolognese

    Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Takto poliate cannelloni dáme na 15- minút zapiecť do rúry.

    Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke - obrázok 5
  6. 6

    5 minút pred vybratím z rúry ich posypeme nastruhaným syrom. Dobrú chuť !

    Cannelloni plnené ricottou s prosciuttom v bolonskej omáčke - obrázok 6

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Výborný recept! Najmä pre peňaženky dôchodcov, nezamestnaných, tých čo žijú pod hranicou životného minima, .... Blahoželám.

Pridaj komentár k receptu: