Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Autor receptu: vegecan
Postup- Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4 plátky a odložíme na tanierik.
- Zelené olivy nakrájame celkom nadrobno a zmiešame s jogurtom v miske na kašu. V prípade potreby môžeme pridať aj soľ či mleté čierne korenie prípadne roztlačený cesnak.
- Touto zmesou potrieme tofu zo všetkých strán a na suchej panvici ho opekáme približne 5 minúť. Dobre obraciame a čakáme, kým bude mäkké.
- Očistíme si mrkvu a umyjeme ju spolu s listami kučeravého šaláta. Mrkvu nastrúhame a lístky šalátu natrháme. Hotové tofu podávame so šalátom, varenými zemiakmi a na záver ozdobíme zvyšným jogurtom.
|