Bulgur pilav
Autor receptu: nazarboncuk
Jeden zo symbolov tureckej kuchyne. Príloha ako lusk, alebo aj hlavné jedlo. Pre mňa numero uno s ayranom a kvasenou zeleninou.
2 porcie |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji a masle speníme suchú cestovinu a opečieme do zlatohneda. Pridáme bulgur a chvíľu pražíme. Osolíme a zalejeme 1 a pol šálkou vývaru (nehanebne používam kupovaný koncentrovaný bujón) alebo horúcou vodou.
Nemiešame, stačí jemne zatriasť hrncom.
Privedieme k varu, stíšime plameň na minimum a prikryté dusíme, kým bulgur nevsiakne tekutinu, približne 15 minút ale treba to sledovať.
Keď je bulgur uvarený, hrniec odstavíme, necháme ešte 5 minút odstáť prikryté papierovou utierkou a pokrievkou.
Opatrne našuchoríme vidličkou a podávame horúce.
- Ako príloha sa hodí všade tam, kde používate ryžu, ak máte chuť na odľahčenú večeru či obed, vyskúšajte posypať chilli korením, urobiť si ayran a zajedať napr. nakladanými uhorkami alebo inou zeleninou.