Postup
-
1
Do rýchlokysky preosejeme múku, primiešame k nej droždie s cukrom premiešané v teplom mlieku. Rozohrejeme 30 g masla a pridáme spolu so žĺtkom a štipkou soli k múke. Cesto lopatkou dobre zamiešame a necháme kysnúť 15–20 minút.
- 2
Vykysnuté cesto preložíme na podložku, vyvaľkáme a pomocou lopatky krájame malé štvorčeky, ktoré plníme marhuľovým lekvárom. Tvarujeme guľky a necháme ich kysnúť ešte 10–15 minút.
- 3
Buchty paríme na pare pod pokrievkou 15–20 minút. Maslo, ktoré ostalo, rozpustíme. Buchty posypeme práškovým cukrom a makom a polejeme rozpusteným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu