Buchty na pare

mmiro - fotkammiro, 8. augusta 2012
Buchty na pare
Foto: mmiro

Stará dobrá klasika...

20 minút
príprava
32 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks
1 ks
2 PL
1 ks
50 ml
500 ml




Postup

  1. 1

    Rozmiešať mliko s trochou cukru a trochou soli. Zohriať aby bolo vlažné a rozmrviť do toho kvasnice. Počkať kým vyplávajú.

    Buchty na pare - obrázok 1
  2. 2

    Do mysy nasypať múku, vanilkový cukor, cukor, štiku soli, vajce, olej a mlieko s kvasnicami. Rozmiešať na vláčne cesto a nechať nakysnúť cca 45min. Potom rozvalkať na doske na hrúbku necelý cm.

    Buchty na pare - obrázok 2
  3. 3

    Rozrezať na štvorce cca 10x10cm a na každý dať trochu džemu (alebo nutelly).

    Buchty na pare - obrázok 3
  4. 4

    Natreť okraje cesta teplou vodou, spraviť buchty a nechať podkysnúť nejakých 20 min.

    Buchty na pare - obrázok 4
  5. 5

    Uvariť na pare 7-8 min.

    Buchty na pare - obrázok 5
  6. 6

    Posypať podľa fantázie kakaom, makom, tvarohom, strúhankou ... A podávať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kimlo
Ej veru.. moja babka im hovorila delobuchy.. vnútri slivkový lekvár, vonku s makom a cukrom..
valeri
pochvala :-)). Klasika je klasika a rôzne varianty ako : "parené buchty z rúry" a pod sa im ani zďaleka nevyrovná
marijanka712
včera boli u nás na obed s lekvárom ja s makom a manžel s kakaom je to dobrý obedík....
snahulak
A čo tu komentuvat,
veď za všetko, čo ve vo mne dobré vďačím makovým lokšám a pareným buchtám.
Neviem, prečo si neviem trúfnuť na cesto, ale tento recepis vyzerá tak lákavo a jednoducho, že si asik trúfmen.
A navrch dáme
rostopené máselko, pomletý mak s práškovým cukrom a trochou Amareta.
Oplatí sa žiť!
jandalog
Tak to Amareto je vynikajúci nápad.Šup s ním do kuchárskej knižky.
palca1105
cesto mi uz kysne :-) dala som 2 susene drozdia , slinky sa mi uz zbiehaju :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia