Foto: mmiro
Stará dobrá klasika...
20 minút
príprava
príprava
32 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozmiešať mliko s trochou cukru a trochou soli. Zohriať aby bolo vlažné a rozmrviť do toho kvasnice. Počkať kým vyplávajú.
-
2
Do mysy nasypať múku, vanilkový cukor, cukor, štiku soli, vajce, olej a mlieko s kvasnicami. Rozmiešať na vláčne cesto a nechať nakysnúť cca 45min. Potom rozvalkať na doske na hrúbku necelý cm.
-
3
Rozrezať na štvorce cca 10x10cm a na každý dať trochu džemu (alebo nutelly).
-
4
Natreť okraje cesta teplou vodou, spraviť buchty a nechať podkysnúť nejakých 20 min.
-
5
Uvariť na pare 7-8 min.
-
6
Posypať podľa fantázie kakaom, makom, tvarohom, strúhankou ... A podávať. Dobrú chuť!
ja síce do parených buchiet olej nedávam.
@izabella929 Dufam ze sa podaria. :)
veď za všetko, čo ve vo mne dobré vďačím makovým lokšám a pareným buchtám.
Neviem, prečo si neviem trúfnuť na cesto, ale tento recepis vyzerá tak lákavo a jednoducho, že si asik trúfmen.
A navrch dáme
rostopené máselko, pomletý mak s práškovým cukrom a trochou Amareta.
Oplatí sa žiť!