Foto: eviana
...nebudem vkladať fotopostup, pretože receptov na bublaninu tu je veľa. Berte tento recept ako inšpiráciu na trošku inú, rýchlu a skvelú bublaninu.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Do mixéra dáme bielky so stipkou soli, vyšlaháme do polotuha, potom prisypeme cukor kryštálový aj vanilkový. Vymixujeme do tuha. Na dvakrát pridáme žĺtky, vymixujeme. Pridáme olej a mlieko, zmiešame dohromady. Krásne spracovaný fotopostup ma @megdesign, ktorý robí bublaninu podobne ako ja, tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/ceresnova-bublanina-fotorecept/48206-recept.html
- 2
V mise si zmiešame suché suroviny - múky, orechy, prášok do pečiva a strúhanú citrónovú kôru. Tu som si zmes z mixéra musela preliať do misy, lebo mi chcela utiecť z mixéra. Do tekutej zmesi postupne vmiešame sypké suroviny. Polovicu cesta dáme do druhej misy a vmiešame do nej kakao. Do žltého cesta dáme nasekanú čokoládu. Čokoládu "sekám" - ako som už raz pri niektorom recepte uviedla - dám ju do pevnejšieho sáčka a trieskam po nej valčekom na cesto, alebo tĺčikom na mäso - takto isto postupujem aj pri "sekaní" orechov ;)
- 3
Cesto lejeme na vymastený a krupicou vysypaný plech spôsobom, ako som sa to naučila od @alex37 v tomto recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/svieza-narodeninova-torta-fotorecept/50101-recept.html Dosiahneme tak krásny mramorový vzor... ešte som cesto trošku rozčechrala vareškou :) No a potom už len nahádzať višne (či iné ovocie podľa ľubovôle) a dať piecť do vyhriatej rúry pri 190°C na cca 25 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@alex37 , za tú krásu vďačím aj Tebe drahá ;) však si ma naučila tak mramorovať ako nikto ;)
@afataga , dobehni, ešte z nej v chladničke je kúsok, veľmi rada Ťa ponúknem ;)
@nati123 , ďakujem ;)
@margaretka28 , dobehni s @afataga , rada aj Teba pohostím ;)
@luss44 , vďaka za milé slová, mám radosť, že Ťa zaujala a budem sa tešiť na Tvoje dojmy z nej ;) Ovocia teraz hojne, takže je čas bublanín ako vyšitý :)
@svedka , si milá, ďakujem - obom ;)
@janger , Janielka, rumenec ma chytá z Tvojej chvály... ďakujem ♥
a do bledej časti som pridala podľa Teba sekanú čokoládu, od teraz chcú doma už len s čokoládou...chutné to bolo vylepšenie...
@elysienka , tá Tvoja bublaninka je tiež pani bublanina parádnica ;) Mám radosť, že sa nápad s čokoládou prijal... máš doma zrejme maškrtníkov rovnakého druhu ako je ten môj ;) Ďakujem :)
Do parády ešte dosť ďaleko, ale snáď každým dňom o kúsok bližšie. Budeme musieť niekedy konečne spojazdniť inšie kanály, keď sa už na tie TS-kové spoľahnúť nedá. Pozdravujem Teba a Tvoju milovanú do Iowy a prajem príjemný október :)