Bryndzovo - šampiňónová pizza
Autor receptu: martina34
Ďalší variant pizze pre deličov ako sacharidové jedlo.
4 porcie |
50 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások: do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, premiešame a necháme podkysnúť. Keď máme pripravený kvások vylejeme ho do pripravenej múky, pridáme aj soľ a olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť cca 20 minút.
- Kým nám bude cesto kysnúť, pripravíme si oblohu. Do misky dáme bryndzu a spolu so syrom ju vymiešame do hladka, pridáme aj kyslú smotanu a ak je treba pridáme aj štipku morskej soli.
- Po vykysnutí cesta si pripravíme plech na pečenie, vytrieme ho olejom. Cesto si rozvaľkáme na tenko a uložíme ho do plechu. Na cesto roztrieme bryndzovú hmotu, na ňu poukladáme nakrájané šampiňóny, alebo šampiňóny z konzervy. Môžeme použiť aj plátky tučnejšieho syra. ( syry s menej ako 50% tuku v sušine sú bielkoviny a ak chceme sacharidové jedlo, používame syry tučnejšie, ktoré sú neutrálne )