Bryndzovo - šampiňónová pizza

Autor receptu: martina34

Ďalší variant pizze pre deličov ako sacharidové jedlo.

4
porcie
50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si kvások: do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, premiešame a necháme podkysnúť. Keď máme pripravený kvások vylejeme ho do pripravenej múky, pridáme aj soľ a olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť cca 20 minút.
  2. Kým nám bude cesto kysnúť, pripravíme si oblohu. Do misky dáme bryndzu a spolu so syrom ju vymiešame do hladka, pridáme aj kyslú smotanu a ak je treba pridáme aj štipku morskej soli.
  3. Po vykysnutí cesta si pripravíme plech na pečenie, vytrieme ho olejom. Cesto si rozvaľkáme na tenko a uložíme ho do plechu. Na cesto roztrieme bryndzovú hmotu, na ňu poukladáme nakrájané šampiňóny, alebo šampiňóny z konzervy. Môžeme použiť aj plátky tučnejšieho syra. ( syry s menej ako 50% tuku v sušine sú bielkoviny a ak chceme sacharidové jedlo, používame syry tučnejšie, ktoré sú neutrálne )