Bryndzovo-jogurtové halušky

Autor receptu: anina6

Bryndzové halušky určite každý pozná a aj ich okoštoval, ale ja svoje robím aj s pridaním domáceho jogurtu. Skúste, chuť je vynikajúca.

30 minút
príprava

Postup

  1. Gramáž surovín presne neuvádzam, robím podľa oka, koľko stravníkov bude halušky konzumovať. Dnes som spravila zo štyroch veľkých zemiakov, ktoré som očistila a nastrúhala na strúhadle. Takže do postrúhaných zemiakov pridáme hladkú a polohrubú múku a vajíčko. Múky dávam toľko, aby sa mi spravilo dobré cesto, ktoré mi dobre prechádza cez haluškár, aby sa pekne lialo, ale aby nebolo riedke, lebo sa halušky rozvaria.
  2. Pripravíme si vriacu vodu, do ktorej hádžem halušky cez haluškár. Keď sú uvarené, pekne vyplávajú na povrch, scedím a trošku ochladím pod studenou vodou.
  3. Medzitým si nakrájam slaninku na drobno a opražím. Bryndzu asi 125 g zmiešam s 2 dl pohárikom domáceho jogurtu a vylejem na halušky. Osolím, omastím slaninkou a halušky sa môžu konzumovať. Môžme ozdobiť a dochutiť posekanou pažítkou. Veľmi dobrééééé.