Bryndzovo-jogurtové halušky
Autor receptu: anina6
Bryndzové halušky určite každý pozná a aj ich okoštoval, ale ja svoje robím aj s pridaním
domáceho jogurtu. Skúste, chuť je vynikajúca.
Postup
- Gramáž surovín presne neuvádzam, robím podľa oka, koľko stravníkov bude halušky konzumovať. Dnes som spravila zo štyroch veľkých zemiakov, ktoré som očistila a nastrúhala na strúhadle. Takže do postrúhaných zemiakov pridáme hladkú a polohrubú múku a vajíčko. Múky dávam toľko, aby sa mi spravilo dobré cesto, ktoré mi dobre prechádza cez haluškár, aby sa pekne lialo, ale aby nebolo riedke, lebo sa halušky rozvaria.
- Pripravíme si vriacu vodu, do ktorej hádžem halušky cez haluškár. Keď sú uvarené, pekne vyplávajú na povrch, scedím a trošku ochladím pod studenou vodou.
- Medzitým si nakrájam slaninku na drobno a opražím. Bryndzu asi 125 g zmiešam s 2 dl pohárikom domáceho jogurtu a vylejem na halušky. Osolím, omastím slaninkou a halušky sa môžu konzumovať. Môžme ozdobiť a dochutiť posekanou pažítkou. Veľmi dobrééééé.