Bryndzové halušky po anglicky
Autor receptu: barborao
Nie je to prvy recept na halusky na vareche, a ani nie je pravy, kedze zijem v Anglicku
musim byt vynaliezava a snaha vykuzlit carovnu chut domova v zahranici ma priviedla k
tomuto receptu. Pre Slovakov v zahranici ako usity.
4 porcie |
15 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Halusky vymiesame a uvarime klasockym sposobom.
- Feta syr a kyslu smotanu (v Anglicku sour cream alebo creme fraiche) vymixujeme rucnym mixerom dokym nedosiahneme hladku konzistenciu. A mame faux bryndzu!
- Slaninku pokrajame nadrobno a oprazime, tenku klobasku nakrajame na tenke dlhe pruzky a pridame do speku !
(slaninku, teda spek, by mali mat v kazdom obchode s polskymi potravinami, tenku klobasku som zohnala v obchodnom doma Asda, kde maju mini oddlenenie s polskymi produktami).
Halusky premeisame s faux bryndzou a na povrch pridame masko.
Podavame s kyslimi uhorkami (najdete ich pod menom gherkins, zvycajne ich nakladaju v turecku, madarsku alebo polsku, tie co predavaju v anglicku, no chut je rovnaka ako u nas).