Bryndzové chuťovky fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 5. januára 2013

Recept mám z časopisu " Dobré jedlo " , robila som ho na Silvestra.

1plech
porcia
10 minút
príprava
12 - 15 minút
na 180 - 150 °C

Suroviny

300 g
150 g
150 g
1 ks
podľa chuti
1 ks (na potretie)
 (na dosku)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si tieto suroviny:

    Bryndzové chuťovky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu zmiesime.

    Bryndzové chuťovky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na 1 hodinku odložíme do chladničky.

    Bryndzové chuťovky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujeme rôzne tvary.

    Bryndzové chuťovky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uložíme ich na plech vyložený papierom alebo na silikónový papier, potrieme vajíčkom a posypeme makom.

    Bryndzové chuťovky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme pri teplote 180° - 150° C asi 12 - 15 min.

Diskusia k receptu

helca103
Tie sú nádherné a určite aj veľmi chutné,aj formičky máš zaujímavé.
mracik9
Super jednohubky,krásne a určite aj fantastické
mariaklara
Dobré sú aj tieto, ale najviac sa mi chuťovo páčia tie vínové, tie sa mi na jazyku priam rozplývajú. Ďakujem za komentíky.
anah
Prečo je na fotke medzi ingrediencami droždie a v popise nie je.
majlus
super, aj mna zaujali formičky...take to boli kedysi..:)myslím tie okraje
mariaklara
@anah , ďakujem, že si ma upozornila, napravím to. @zdezda , ďakujem. @majlus , máš pravdu mám ich už nejaký ten rôčik, ja ich volám " žolíkové " lebo mi pripomínajú označenie žolíkových kariet.
janka1011
tiež chválim tie krásne tvary, sú ako obrázok...ja sa chcem opýtať, sú mäkké alebo skôr také suchšie, mrvivé

Zaujímavé video z archívu TV Varecha