Bryndzová nátierka

mimka946 - fotkamimka946, 8. januára 2013

Jednoduchá rychla a chutná pomazánka

Suroviny

1 ks
podľa chuti
115 g




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibulku a pripravime si vsetky suroviny.

  2. 2

    Maslo zmiešame s byndzou a pridame cibulu nakrajanu na mensie kocky.Zamiesame a poprasime paprikou doda to krasnu farbu.Podavame na cerstvom pečive.

Diskusia k receptu

evusik
ja robím presne takto a nesolím, bryndza sama osebe je slaná dosť :-)
používateľ nemá avatar
mb
mb
@gordonko osolit? bryndza je slana dost. a ja ani maslo vacsinou nedavam. obcas pridam kapary, trosku sardelovej pasty a horcice a touto zmesou naplnim sunkovu rolku. a ku tomu jednu chrenovu rolku, nejaku tu zeleninku a predjedlo ako vysite ;)
mimka946
My to volame bryndzová pomazánka,pomenovala to babka ked to u nas doma robila ako prvá :) @gordonko kazdy tomu hovori inak :)
gordonko
@mb ano keddáš sardelku ,tá je slaná

@mimka964 ...ved ja sa nehádam , mňa ju naučil môj otec pod názvom ,,šmirkas,, ..... ked som robil v Leviciach chodili sme do ,,kanárika,, na raňajky ,raz som si kúpil xx množstvo tejto pomazánky a niekolko rožkou sranda bola vtom ,že som vnej našiel kus masla , tak som si natieral rožky maslom a nane si dával onu bryndzovú pomazánku. Bolo to ešte lepšie a chutnejšie .
používateľ nemá avatar
mb
mb
@gordonko sardelku davam len ked napln pouzijem do roliek. na klasicku pomazanku ziadnu sol. maximalne bryndzu zriedi zakvasom... a smirkas to volam aj ja ;)
karolka
Ja dávam červenú cibuľu, nátierka je aj na oko, ale najradšej ju robím s jarnou cibuľkou a pokrájam zelenú vňať z cibuľky, vtedy je najlepšia. Soliť netreba.
marta23
No, keby si tomu dala spisovný názov nátierka a opravila nejaké tie čiarky, pridala dĺžne a mäkčene, bol by recept ako z oficiálnej kuchárskej knižky. Je to klasika, ktorú pozná vari každý človek.
boxik
Klasika ale hlavne prečo reagujem je to , že je hodné pochvaly to , že autorka má 17 rokov, čo v jej veku , mám na mysli kuchyňu, veľa dievčat nezaujíma.Niečo o tom viem , pretože som vychoval štyri dcéry a ešte som nezabudol na telefonické kurzy , ktoré so mnou či manželkou absolvovali až po vydaji. Dnes sú z nich , ale vynikajúce kuchárky.Takže milá Mimka946 máš môj obdiv.
tori111222
šikovné dievča.. a hlavne odvážne... zabŕdla si do osieho hniezda.. ;D))) neboj, o rok im sem naservíruješ také jedlo, že si všetci aj monitory olížeme..;D))))
evanaaa
Aj u mňa je to bryndzová nátierka, tak isto robená, niekedy, ak je čerstvá pažítka, pridám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia