Bryndzová lokša
Autor receptu: radox1
Je čas bryndze, halušiek a pirohov sme už prejedení, v mrazáku mi zostalo zopár lokší,
tak
som pripravil tento
recept, ktorý by sa mohol volať aj slovenská pizza. Inšpiráciu som prevzal zo Slovenskej
koliby Jasná pod
Chopkom, ktorá sa objavila v relácii Ano šéfe.
2 porcie |
15 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kvalitnú ovčiu bryndzu (po zlých skúsenostiach s prenosnými kolibovými predajničkami, kde predávajú namiesto pravej bryndze zomletý nevyzretý ovčí syr zmiešaný so soľou za nemalú sumu - uprednostnujem balenú kluknavskú 100% ovčiu bryndzu) zmiešame s kyslou smotanou. Slaninu nakrájanú na kocky opražíme a dáme bokom, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu na plátky a opečieme do zlata. Na suchej panvici opečieme lokšu, potrieme bryndzou, postupne navrstvíme cibuľou, slaninou a nasekanou pažítkou. Hotovo.
Druhá varianta je pridanie kyslej kapusty do cibule a spolu opražiť taktiež na panvici na spôsob strapačiek. K tomu dobrá žinčica a všetci sú spokojní.
Odporúčam pred servírovaním lokšu nakrájat na 8 častí tým kolečkovým krájatkom a jesť ju ako pizzu.