Bryndzová lokša

Autor receptu: radox1

Je čas bryndze, halušiek a pirohov sme už prejedení, v mrazáku mi zostalo zopár lokší, tak som pripravil tento recept, ktorý by sa mohol volať aj slovenská pizza. Inšpiráciu som prevzal zo Slovenskej koliby Jasná pod Chopkom, ktorá sa objavila v relácii Ano šéfe.

2
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kvalitnú ovčiu bryndzu (po zlých skúsenostiach s prenosnými kolibovými predajničkami, kde predávajú namiesto pravej bryndze zomletý nevyzretý ovčí syr zmiešaný so soľou za nemalú sumu - uprednostnujem balenú kluknavskú 100% ovčiu bryndzu) zmiešame s kyslou smotanou. Slaninu nakrájanú na kocky opražíme a dáme bokom, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu na plátky a opečieme do zlata. Na suchej panvici opečieme lokšu, potrieme bryndzou, postupne navrstvíme cibuľou, slaninou a nasekanou pažítkou. Hotovo. Druhá varianta je pridanie kyslej kapusty do cibule a spolu opražiť taktiež na panvici na spôsob strapačiek. K tomu dobrá žinčica a všetci sú spokojní. Odporúčam pred servírovaním lokšu nakrájat na 8 častí tým kolečkovým krájatkom a jesť ju ako pizzu.